Θούγια Πόσιμο 5ml Terpenic Labs

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5046
Είδος Αιθέρια Έλαια
Προέλευση Spain
Ονομασία Thuja occidentalis
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553161158
Εταιρεία Terpenic Labs
Βάρος 5 ml
Η Τούγια ή Θούγια, λατινική επιστημονική ονομασία Thuja occidentalis, γνωστή και ως Βόρειος Λευκός Κέδρος είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών, εγγενές στον ανατολικό Καναδά και σε μεγάλο μέρος της βόρειας, κεντρικής και βορειοανατολικής Αμερικής, το οποίο καλλιεργείται ευρέως ως καλλωπιστικό φυτό.

Το αιθέριο έλαιο Thuja occidentalis λαμβάνεται από την απόσταξη των κλαδιών του δέντρου και είναι ιδιαίτερα γλυκό και αρωματικό. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι κετόνες: thujone 45-65%, fenchone 10-15%.
Η θεραπευτική του δράση ήταν γνωστή από το παρελθόν. Όπως αναφέρεται σε ποικίλες πηγές πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους αυτόχθονες Ινδιάνους της Αμερικής για τη θεραπεία της αϋπνίας, της ουρικής αρθρίτιδας, του κρυολογήματος, της πιτυρίδας και του εκζέματος.

Το πόσιμο αιθέριο έλαιο Thuja occidentalis της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική αντισηπτική, βλεννολυτική, στυπτική και θεραπευτική δράση. Οι αποχρεμπτικές ιδιότητές του ελαίου thuja συμβάλλουν στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας από τους πνεύμονες με αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση χρόνιων και οξέων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα), ενώ οι αντισηπτικές και στυπτικές του ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση ποικίλων δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή, αλλά και στην ενίσχυση της σύσφιξης των ιστών, καθώς και στη συνολική βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Τέλος, ποικίλες έρευνες καταδεικνύουν ότι το αιθέριο έλαιο Thuja occidentalis συμβάλλει στην ανακούφιση από τους πόνους των ρευματισμών και της αρθρίτιδας, αλλά και τα άλγη του ουροποιητικού συστήματος και των γεννητικών οργάνων, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός παράγοντας αποτοξίνωσης του σώματος από βλαβερές τοξικές ουσίες με συνέπεια την προαγωγή της συνολικής βελτίωσης της υγείας. Χώρα προέλευσης: Καναδάς. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Προσοχή! Μα μην χρησιμοποιείται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Τοπική χρήση: Ιδανικό για την αντιμετώπιση των κρεατοελιών και των μυρμηγκιών.

Τα αιθέρια έλαια είναι η ζωή, η καρδιά και η «ψυχή» του φυτού, η ζωική του δύναμη, η «βιοενέργειά του». Η εσωτερική λήψη των αιθέριων ελαίων έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτατη απορρόφησή τους από τον οργανισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην άμεση ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου και στην ολιστική προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Σανταλόξυλο (Sandalwood) 10ml Ancient Wisdom amyris baslamifera
€ 8,90
Δεντρολίβανο (Rosemary) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 4,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Ρόδο 5ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 99,90
Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs Lavandula angustifolia
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή