Ύσσωπος Πόσιμος Bio 5ml Terpenic labs

€ 18,90 € 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5837
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553172444
Ο Ύσσωπος, επιστημονική ονομασία Hyssopus officinalis, (Ύσσωπος ο φαρμακευτικός) είναι μία αρωματική, πολυετής, χαμηλή πόα (φθάνει σε ύψος τα 60cm), της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), ιθαγενής της νότιας Ευρώπης - φύεται κυρίως στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία, αλλά και τη Μέση Ανατολή και την Κασπία Θάλασσα - σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο έως και 400m, με φύλλα λογχοειδή δίχως μίσχο και άνθη γαλανά σκούρα με ιώδεις στήμονες.

Το αιθέριο έλαιο του Υσσώπου εξάγεται από την απόσταξη όλου του φυτού και έχει κιτρινοπράσινο χρώμα και έντονη καθαρή και γλυκιά μυρωδιά με πινελιές από άρωμα μελιού. Η υψηλή του νότα είναι καμφορούχος, ενώ στις μεσαίες του νότες ξεχωρίζει μία ελαφριά ευωδιά μπαχαρικού. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι κετόνες: Pinocanfona 40-45%, τερπένια: Cis, trans pinocanfona 10-14% & φαινυλο-μεθυλο-αιθέρες: Elemol 3-6%, ουσίες με ισχυρή αντισηπτική, αποχρεμπτική, αντισπασμωδική και καταπραϋντική δράση.

To αιθέριο έλαιο Hyssop της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, με ευρύ φάσμα εφαρμογών, οι περισσότερες εκ των οποίων οφείλονται στην αντισπασμωδική δράση του πτητικού ελαίου που περιέχει. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε παθήσεις του αναπνευστικού, όπου πιστεύεται ότι ανοίγει τους πνεύμονες, καταπολεμά τη μόλυνση και καθαρίζει τη βλέννα. Σε αναλογία 0,2/000 λέγεται μάλιστα ότι αδρανοποιεί και τον βάκιλο της φυματίωσης. Ενδείκνυται για την καταπολέμηση του άσθματος, της βρογχίτιδας, του βήχα, και της χρόνιας καταρροής.

Οι εφιδρωτικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη γρίπη, αλλά και το κοινό κρυολόγημα, Επίσης, χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, αλλά και ως νευροτονωτικό σε καταστάσεις ανησυχίας, άγχους και υπερέντασης, ενώ χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά για την περιποίηση και θεραπεία των εκζεμάτων και της δερματίτιδας, καθώς και για την απολύμανση πληγών και χτυπημάτων.
Tipp! Για την βρογχίτιδα ή τα κρυολογήματα του στήθους μπορείτε να κάνετε εντριβές διαλύοντας 6 σταγόνες ελαίου Υσσώπου με 5 σταγόνες Μυρτιάς και 4 σταγόνες Δάφνης σε 30ml αμυγδαλέλαιου.

Το αιθέριο έλαιο του Υσσώπου αναμειγνύεται πολύ καλά με: Αγγελική, Πορτοκάλι, Σέλινο και Δεντρολίβανο.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε παιδιά κάτω των έξι ετών και σε περίπτωση επιληψίας!

Δείτε επίσης

Μιχελία (Τσαμπάκα-Champaca) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body michelia champaca
€ 112,90
Πατσουλί (Patchouli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pogostemon cablin
€ 8,90   € 6,90
Θυμάρι Θουγιανόλη Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Thymus Vulgaris
€ 24,90
Θυμάρι (Thyme) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Thymus Vulgaris
€ 5,90   € 4,90
Επιστροφή στην κορυφή