Λεμόνι Τεϊόδεντρο (Lemon Teatree) 10ml Ancient Wisdom

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6718
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Australia
Ονομασία leptospermum petersonii
Barcode 5055796529094
Εταιρεία Ancient Wisdom
Το Leptospermum petersonii, μέλος της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae) είναι φυτό ιθαγενές της ανατολικής Αυστραλίας. Αναπτύσσεται συνήθως ως θάμνος ή μικρό δέντρο με πολυπληθείς διακλαδισμένους κορμούς και φτάνει σε ύψος περίπου τα 5μ. Περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1905 από τον Frederick Manson Bailey στο Queensland Agricultural Journal.
Η εποχή της ανθοφορίας του διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο.

Το αιθέριο έλαιο Lemon Tea Tree προέρχεται από την απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την επιστημονική ονομασία Leptospermum petersonii, και διαθέτει όλες τις πολύτιμες ιδιότητες του Τεϊόδεντρου μαζί με ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού
Τα στοιχεία της χημικής του σύστασης είναι τα: Citral, a-Pinene, Citronellal, Geraniol, Linalool & Neral.

Το αιθέριο έλαιο Lemon Tea Tree έχει πλούσιες αντιμικροβιακές, αντισηπτικές απολυμαντικές, αντι-ισταμινικές, αναζωογονητικές και καθαριστικές ιδιότητες.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος και φαίνεται ότι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής, των μυκητιάσεων στα άκρα (χρησιμοποιήστε το διαλυμένο σε νερό και βάλτε μέσα τα πόδια ή τα χέρια σας ) αλλά και του κρυολογήματος και του βήχα.

Επιπλέον, βοηθάει στον ύπνο και τη συγκέντρωση, ενώ είναι και ένα εξαιρετικό αποσμητικό χώρου. Ρίξτε μερικές σταγόνες στον αρωματιστή και απολαύστε την υπέροχη ευωδιά του λεμονιού να πλημμυρίζει το δωμάτιο. Τέλος, θεωρείται και ισχυρό εντομοαπωθητικό. Εάν έχετε σκύλο μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι προσθέτοντας σε 100ml νερού 10 σταγόνες lemon tea tree και 4 σταγόνες ευκάλυπτο και να ψεκάσετε το σκύλο σας για να απομακρύνετε έντομα και άλλα ζωύφια.

Το άρωμά του είναι φρέσκο, δροσερό, με έντονη ευωδιά εσπεριδοειδών.

Συνδυάζεται πολύ καλά με: Cajeput, Γαρύφαλλο, Κυπαρίσσι, Ευκάλυπτο, Γεράνι, Τζίντζερ, Άρκευθο, Λεβάντα, Λεμόνι, Μανταρίνι, Πορτοκάλι, Μέντα, Πεύκο, Δενδρολίβανο, Θυμάρι.

Προσοχή κατά τη χρήση! Μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα. Μην το χρησιμοποιείτε αν το δέρμα σας έχει σκασίματα, ρωγμές, πληγές.

Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο 12ml Amygdalea rosmarinus officinalis
€ 9,90
Λεμονόχορτο (Lemongrass) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cymbopogon citratus
€ 4,40   € 3,20
Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 29,90
Δάφνη (Bay Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 5,90   € 4,90
Πορτοκάλι Βιολογικό (Orange) 10ml Ancient Wisdom citrus cinensis
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή