Μέντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6566
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία Mentha Piperita
Εταιρεία Ikaria Nature
Σε πολλά από τα ποτάμια, τα ρέματα και τις πηγές της Ικαρίας, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ρέει άφθονο το πολύτιμο νερό, η ευεργετική Μέντα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού με τα πόδια βυθισμένα στο νερό και αφού πρώτα οι άνθρωποι της ikarianature έχουν επιλέξει προσεκτικά τα κατάλληλα μέρη, χωρίς ρύπανση, συλλέγονται αμέσως μόλις ανθίσουν τα πανέμορφα μοβ λουλουδάκια του φυτού και μεταφέρονται με προσοχή στο αποστακρήριο της εταιρίας όπου ξεκινά η διαδικασία παραγωγής του ελαίου και του ανθόνερου.

Το Ανθόνερο Μέντας της ikarianature είναι ένα από τα ποιοτικότερα και αγνότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και αναδύει αρώματα μοναδικής γλυκύτητας και φρεσκάδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοσμητολογία, την αρωματοθεραπεία, την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ επιδεικνύει και σημαντική θεραπευτική δράση.

Στην δερματολογία χρησιμοποιείται για τις στυπτικές και τονωτικές του ιδιότητες. Θεωρείται ότι ενεργοποιεί σημαντικά τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας και μειώνει την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ερυθρότητα, ενώ παράλληλα τονώνει απολυμαίνει και αναζωογονεί το θαμπό και ωχρό δέρμα. Το καλοκαίρι καταπραΰνει μοναδικά το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα μας, ενώ το χειμώνα μας δροσίζει και ηρεμεί την επιδερμίδα από κοκκινίλες, ερεθισμούς από το ξύρισμα και φαγούρα. Επιπλέον, η αντιβακτηριδιακή του δράση το καθιστά ιδανικό ως στοματικό διάλυμα για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας, της αμυγδαλίτιδας και της φαρυγγίτιδες, ενώ είναι κατάλληλο και για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων.

Επίσης, ενδείκνυται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της κνίδωσης και της ψωρίασης, καθώς και για τα τσιμπήματα εντόμων, τα εγκαύματα, τα βαριά και κουρασμένα πόδια, αλλά και για δροσερή αναπνοή. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπράυνση του νευρικού συστήματος, ενώ συμβάλλει σημαντικά στη διέγερση του νου και στη συγκέντρωση.

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Ροδόνερο 200ml Βοῒου Κοζάνης rosa centifolia
€ 7,90
Μέντα Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 3,90
Αγριο Φασκόμηλο Ανθόνερο 150ml Κίτσος salvia officinalis
€ 4,90
Άγριο Καρότο Ανθόνερο 150ml IkariaNature daucus carota
€ 8,90
Άγρια Λεβάντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature lavandula stoechas
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή