Αλθαία (Νερομολόχα) βότανο

Τιμή e-shop:
€ 2,90
€ 4,90
€ 34,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1535
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Althaea officinalis
H Αλθαία ή δενδρομολόχα ή νερομολόχα (Althaea Officinalis - marshmallow) είναι κοινό φυτό στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Τη βρίσκουμε συνήθως κοντά στις κοίτες των ποταμών, καθώς προτιμά τα υγρά, αμμώδη εδάφη. Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα στη βοτανοθεραπεία.

Η αλθαία είναι ένα αρχαίο βρώσιμο φυτό και φάρμακο, αναφέρεται στη Βίβλο και στην αραβική και κινεζική ιστορία ως πολύτιμη τροφή για τους φτωχούς και σε περιόδους λιμού. Οι αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν τόσο ως φάρμακο όσο και ως διακοσμητικό για τους τάφους. Έχει πάρει το όνομα της από την αρχαία ελληνική λέξη άθω που σημαίνει θεραπεύω.

H Αλθαία χρησιμοποιείται σήμερα από τους βοτανοθεραπευτές στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα της σε φυτική κόλλα (στις ρίζες μέχρι 35% και στα φύλλα μέχρι 10%), της επιτρέπει να καταπραΰνει και να επουλώνει φλεγμονές του στομάχου και του λεπτού εντέρου. Η Αλθαία θεωρείται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε έλκη και σε περιπτώσεις γαστρίτιδας και κολίτιδας. Ταυτόχρονα η Αλθαία θεωρείται πως επιδρά θετικά στο ουροποιητικό σύστημα γιατί καθώς ακολουθεί τη τροφική δίοδο, η αντιφλεγμονώδης δράση της καταπραΰνει και επουλώνει τον ουροποιητικό αγωγό.

Η Αλθαία χρησιμοποιείται ολόκληρη (όλα τα τμήματα του φυτού κομμένα). Στο Sensities σας προσφέρουμε τα κομμένα φύλλα του φυτού. Η αλθαία πέρα από τη φυτική κόλλα περιέχει τανίνες και 1-2% ασπαραγίνη.

Αν θελετε βιολογικη Αλθαια επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Η προτεινόμενη δοσολογία από τους θεραπευτές για την Αλθαία είναι 6,0gr ημερησίως. Χρησιμοποιήστε 2,0gr (ένα κουταλάκι του γλυκού) σε 250ml νερού (μία κούπα) τρείς φορές την ημέρα. Θα σας προτείναμε επίσης αντί να ρίξετε καυτό νερό πάνω στο αποξηραμένο βότανο να αφήσετε την Αλθαία μέσα σε κρύο νερό για ολόκληρο το βράδυ για την παρασκευή εγχύματος.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αλθαίας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αγάρ Αγάρ βότανο (Σκονη) Agarophyte Gelidium
€ 7,90 € 9,90 € 69,30
Δυόσμος Grizo Prasino Bio βότανο 15gr mentha spicata
€ 6,90
Δεντρολίβανο Grizo Prasino Bio βότανο 40gr rosmarinus officinalis
€ 6,90   € 3,90
Λεβάντα Grizo Prasino Bio βότανο 50gr Lavandula angustifolia
€ 6,90   € 3,90
Ευστόμαχον by Lelex 40gr
€ 6,00
Επιστροφή στην κορυφή