Γκαλέγκα (Goat's rues) 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1554
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Galega Officinalis
H Γκαλεγκα (Galega Officinalis - Goat's Rues) είναι φυτό που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, αλλά που πλέον ευδοκιμεί σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. To όνομα του προέρχεται από τα συνθετικά -Gale (γάλα) και -Ega (φέρω). Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Αν και η Γκαλεγκα είχε κάποτε (ακόμη χρησιμοποιείται) τη φήμη του γαλακταγωγού, στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Γκαλεγκα χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αντιμετώπιση του διαβήτη και για τη μείωση του σωματικού βάρους. Στη πρώτη περίπτωση, η ενεργή ουσία (αλκαλοειδές) galegin που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο βοτανο παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με τη συνθετική ουσία guanidine που με τη σειρά της αποτελεί τη βάση του metformin - της γνωστής ουσίας για το διαβήτη. Στη δεύτερη περίπτωση έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη έδειξαν πως η κατανάλωση Γκαλεγκας οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους, το οποίο μάλιστα βάρος δεν επανέρχεται μετά την επιστροφή στο συνηθισμένο διαιτολόγιο. Η απώλεια βάρους φαίνεται επίσης να σχετίζεται με τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα.

H Γκαλεγκα, εκτός των άλλων, περιέχει φλανοειδή, μικρές ποσότητες σαπωνίνων και χρώμιο (3,7ppm).

Η Γκαλεγκα έχει ισχυρές ιδιότητες και η κατανάλωση της πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 3,0-6,0gr. Προετοιμάστε ένα ρόφημα βάζοντας ένα κουταλάκι αποξηραμένου βότανου σε μία κούπα βρασμένου νερού (2 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεόνουρος - Μανοβοτανο (Motherwort) 100gr leonurus cardiaca
€ 4,90
Ταραξάκο Βιολογικό 25gr Health Trade taraxacum officinale
€ 2,90
Μάτε (Mate) Ilex paraguariensis
€ 4,90
Γύμνεμα (Gymnema) 100gr Gymnema Sylvestre
€ 7,90
Σαλικάρια (Butcher's Broom) 100gr Lythrum salicaria
€ 9,90   € 4,90
Επιστροφή στην κορυφή