Καψέλλα 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1588
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Capsella bursa
H Καψελλα (Capsella bursa - Shepherd's Purse) ή Αγριοκαρδαμούδα είναι ένα μικρό μονοετές φυτό που ευδοκιμεί στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μικρά Ασία. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Καψέλλα χρησιμοποιείται κυρίως ως αιμοστατικό. Οι αμίνες που περιέχει η Καψελλα (acetylcholine, choline, histamine, tyramine) και κατά κύριο λόγο η τυραμίνη, παρουσιάζουν έντονη αιμοστατική δράση. Για το λόγο αυτό η Καψελλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις συχνών ρινορραγιών, εσωτερικών αιμορραγιών (π.χ. αιμόπτυση, αίμα στα ούρα κτλ.), ιδιαίτερα έντονων περιόδων (υπερβολική εμμηνορρυσία), γαστρορραγιών και για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και της φλεβίτιδας. Πρέπει να σημειωθεί πως πολλές εσωτερικές αιμορραγίες μπορεί να οφείλονται σε σοβαρά οργανικά προβλήματα και απαιτούν την άμεση συνδρομή ιατρού.

Εκτός των άλλων, η Καψελλα περιέχει χολίνη, φλαβονοειδή (luteolin, disometin, hesperetin κτλ.), σαπωνίνες, έλαιο μουστάρδας, βιταμίνες C και Κ.

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε νερό που έχει βράσει (3-4 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεβάντα (Lavender) 1Kg Lavandula angustifolia
€ 24,50
Ευστόμαχον 40gr Lelex
€ 7,00
Αγγελική (Angelica) 100gr Angelica Archangelica
€ 4,90
Μέντα Βιολογική 15gr Grizo Prasino Mentha Piperita
€ 7,00
Σαμπούκος (Elder European)100gr sambucus ni gra
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή