Μπόλντο 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1607
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Peumus boldus
Προέλευση Chile
Το Μπόλντο (Peumus boldus) είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στη κεντρική Χιλή και το Περού, καθώς και σε κάποιες περιοχές του Μαρόκου. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό βοτανο εδώ πολλές χιλιάδες χρόνια. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης του (σαν βοτανο) σε Ευρώπη και Καναδά, καλλιεργείται πλέον στην Ιταλία, τη Βραζιλία και σε περιοχές της Βόρειας Αφρικής. Χρήσιμο τμήμα του φυτού είναι τα φύλλα του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Μπολντο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος και του συκωτιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω στις ιδιότητες του συγκεκριμένου βοτάνου. Η κατανάλωση του έχει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στην περίπτωση των χολολιθιάσεων. Τα συστατικά του Μπολντο είναι τόσο ισχυρά που, όπως έχει αποδειχτεί, σπάζουν τους λίθους της χοληδόχου κύστης σε μικρότερα κομμάτια με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η αποβολή τους. Η κατανάλωση Μπολντο αυξάνει την έκκριση χολής και ενζύμων στο πεπτικό σύστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της πέψης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η δυσπεψία, οι καούρες, η αίσθηση φουσκώματος, ο μετεωρισμός και η φτωχή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το στομάχι. Η βελτίωση και επιτάχυνση της πέψης ωφελεί ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Το Μπολντο είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά βοτανα για την αποτοξίνωση του συκωτιού. Η κατανάλωση του βοτάνου αντιμετωπίζει και προλαμβάνει βλάβες που προκαλούνται στο συκώτι από τοξίνες, από φάρμακα και χημικές ουσίες.

Η χημική ανάλυση των συστατικών του βοτάνου καθώς και κλινικές έρευνες έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα του στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο αλκαλοϊδές μπολντίνη. Η μπολντίνη έχει ηπατο-προστατευτικές (hepatoprotective) και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το Μπολντο περιέχει 16 ακόμη αλκαλοϊδή (με πιο σημαντικά την ισομπολντίνη και την λαουροτενίνη), αιθέριο έλαιο, (με έντονη αντιπαρασιτική δράση) και φλαβονοειδή.

Το Μπολντο είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο και δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με ηπατικά προβλήματα, μαζί με αλκοόλ ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σε περιπτώσεις χολολιθιάσεων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη ταχύτατη θραύση των λίθων. Το Μπολντο πρέπει να καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες (συνήθως σε συνδυασμό με άλλα βοτανα) και όχι για πάνω από 2-3 εδδομάδες.

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 1,0γρ των αποξηραμένων φύλλων σε μία κούπα νερό που έχετε βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

Δείτε επίσης

Μάραθος (Φινόκιο) Βιολογικό 30gr Health Trade foeniculum vulgare
€ 2,90
Ασπίδα Herbal Tea by Lelex 40gr
€ 7,00
Αμάραντος - Αγαποβότανο (Felty Germander) 100gr Teucrium Polium
€ 6,90
Αγάρ Αγάρ Σκονη Βιολογικη 30gr Biovegan Agarophyte Gelidium
€ 7,90
Τσάι του βουνού Πίνδου Βιολογικό 50gr Green Karypidis Sideritis Raeseri
€ 2,00
Επιστροφή στην κορυφή