Κατουάμπα βότανο

€ 6,90
€ 14,90
€ 48,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2551
Είδος Βότανα
Προέλευση Brazil
Ονομασία Erythroxylum Catuaba
Το Catuaba (Erythroxylum Catuaba) είναι ένα μικρό συμπαγές δέντρο με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια και μικρούς κίτρινους καρπούς. Φύεται στη Βόρεια Βραζιλία, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα σκευάσματα Catuaba προέρχονται από τα δέντρα Trichillia catigua και Erythroxylum vacciniifolium. Άλλα παρασκευάσματα Catuaba χρησιμοποιούν το φλοιό των δέντρων από τα ακόλουθα γένη ή οικογένειες: Anemopaegma, Ilex, Micropholis, Phyllanthus, Secondatia, Tetragastris και Myrtaceae.

Το φυτικό φάρμακο Catuaba έχει μια μακρά ιστορία χρήσης ως αφροδισιακό. Οι Ινδιάνοι της Βραζιλίας ανακάλυψαν από πολύ παλιά την αφροδισιακή του δράση και συνέθεταν πολλά τραγούδια που υμνούσαν τις θαυμαστές ιδιότητες του! Στην παραδοσιακή ιατρική της Βραζιλίας χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια ομάδα τριών αλκαλοειδών που ονομάστηκε catuabine Α, Β και Γ πιστεύεται οτι ευθύνεται για τη διεγερτική του δράση. Οι ουσίες αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, παρατείνουν την στύση και προκαλούν πιο έντονους οργασμούς. Λίγο μετα τη λήψη του, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ένα αίσθημα ελαφριάς κάψας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης που διαχέεται αργότερα σε ολόκληρο το σώμα. Το δέρμα και τα γεννητικά όργανα γίνονται πιο ευαίσθητα.

Επιπλέον, είναι διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και ως εκ τούτου, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μια μελέτη από τον Manabe (1992) έδειξε ότι εκχυλίσματα από Catuaba trichilia catigua βοηθούν στην πρόληψη δυνητικά θανατηφόρων μολύνσεων. Έχει επίσης ισχυρή ανασταλτική δράση επί του ιού HIV, λόγω της αναστολής απορρόφησης του ιού εντός του κυττάρου.

Το αφέψημα που παρασκευάζεται απο το φλοιό του φυτού βοηθά στην αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης, στην καταπολέμηση της νευρικότητας και των νευρόπονων και στην αντιμετώπιση της αδυναμίας.

Αν θελετε Premium Catuaba επιλεξτε την συσκευασια των 125γρ.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια απο το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ. .

Δείτε επίσης

Ύσσωπος Grizo Prasino Bio βότανο 30gr Hyssopus officinalis
€ 6,90
Φασκόμηλο βότανο Salvia fruticosa
€ 3,90   € 2,00 € 2,90 € 20,30
Βασιλικός Bio Health Trade 30gr ocimum basilicum
€ 2,90   € 1,45
Ευφραζία βότανο Euphrasia Officinalis
€ 5,90 € 41,30
Πράσινο Τσάι Bio Health Trade 30 gr Camellia sinensis
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή