Κατουάμπα - Σκόνη (Catuaba) 100gr

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2551
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Προέλευση Brazil
Ονομασία Erythroxylum Catuaba
Εταιρεία Nature & Body
Το Catuaba (Erythroxylum Catuaba) είναι ένα μικρό συμπαγές δέντρο με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια και μικρούς κίτρινους καρπούς. Φύεται στη Βόρεια Βραζιλία, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα σκευάσματα Catuaba προέρχονται από τα δέντρα Trichillia catigua και Erythroxylum vacciniifolium. Άλλα παρασκευάσματα Catuaba χρησιμοποιούν το φλοιό των δέντρων από τα ακόλουθα γένη ή οικογένειες: Anemopaegma, Ilex, Micropholis, Phyllanthus, Secondatia, Tetragastris και Myrtaceae.

Το φυτικό φάρμακο Catuaba έχει μια μακρά ιστορία χρήσης ως αφροδισιακό. Οι Ινδιάνοι της Βραζιλίας ανακάλυψαν από πολύ παλιά την αφροδισιακή του δράση και συνέθεταν πολλά τραγούδια που υμνούσαν τις θαυμαστές ιδιότητες του! Στην παραδοσιακή ιατρική της Βραζιλίας χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια ομάδα τριών αλκαλοειδών που ονομάστηκε catuabine Α, Β και Γ πιστεύεται οτι ευθύνεται για τη διεγερτική του δράση. Οι ουσίες αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, παρατείνουν την στύση και προκαλούν πιο έντονους οργασμούς. Λίγο μετα τη λήψη του, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ένα αίσθημα ελαφριάς κάψας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης που διαχέεται αργότερα σε ολόκληρο το σώμα. Το δέρμα και τα γεννητικά όργανα γίνονται πιο ευαίσθητα.

Επιπλέον, είναι διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και ως εκ τούτου, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μια μελέτη από τον Manabe (1992) έδειξε ότι εκχυλίσματα από Catuaba trichilia catigua βοηθούν στην πρόληψη δυνητικά θανατηφόρων μολύνσεων. Έχει επίσης ισχυρή ανασταλτική δράση επί του ιού HIV, λόγω της αναστολής απόρρόφησης του ιού εντός του κυττάρου.

Το αφέψημα που παρασκευάζεται από το φλοιό του φυτού βοηθά στην αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης, στην καταπόλέμηση της νευρικότητας και των νευρόπονων και στην αντιμετώπιση της αδυναμίας.

Αν θελετε Premium Catuaba επιλεξτε την συσκευασια των 125γρ.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια από το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ. .

Δείτε επίσης

Αγριάδα Βιολογική 30gr Health Trade Elymus repens
€ 2,90
Πασιθέη Αντιστρές 40gr Lelex
€ 7,00
Μελισσόχορτο (Balm Lemon) 100gr melissa officinalis
€ 4,90
Τανατσέτο (Θηρανθεμις) 100gr Tanacetum vulgare
€ 3,90
Αστράγαλος (Astragalus) 100gr Astragalus Membranaceus
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή