Γιοχίμπε (Yohimbe) 100gr

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2552
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Pausinystalia yohimbe
Προέλευση Cameroon
Το Yohimbe ( Pausinystalia yohimbe) είναι ένα αειθαλές δέντρο που ενδημεί στη Δυτική Αφρική, στη Νιγηρία, το Καμερούν και το Κονγκό. Το φυτό αυτό έχει ψυχοτρόπο δράση και είναι ευρέως διαδεδομένο ως φυτικό αφροδισιακό.

Ο φλοιός του δέντρου περιέχει δραστικές ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή. Το κύριο αλκαλοειδές του φυτού είναι η υοχιμβίνη. Η υοχιμβίνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Εκχυλίσματα από το φλοιό του φυτού πωλούνται επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική, ως συμπληρώματα διατροφής .

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί για να εξακριβωθεί κατά πόσο η υοχιμβίνη πράγματι βοηθά σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, στα οποία παραδοσιακά στην Αφρική χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, μια γερμανική μελέτη εξέτασε κατά πόσον 30 mg / ημέρα υοχιμβίνη για 4 εβδομάδες θα βοηθήσει τους άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η υοχιμβίνη βρέθηκε να είναι πιο απότελεσματική από το εικονικό φάρμακο (71% έναντι 45%). Η δράση της οφείλεται στο οτι προκαλεί χαλαρώση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του πέους, με απότέλεσμα την αυξημένη ροή αίματος και τη στύση. Εξετάζεται επίσης επιστημονικά το ενδεχόμενο να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη σεξουαλική επιθυμία.

Επιπλέον, η υοχιμβίνη έχει βρεθεί ότι διευκολύνει τη λιπόλυση αυξάνοντας την απελευθέρωση της νορεπινεφρίνης στα λιπώδη κύτταρα και μπλοκάροντας τη δράση των άλφα-2 υποδοχέων που δρούν ανασταλτικά στη λειτουργία της λιπόλυσης. Ως συμπλήρωμα διατροφής, ο απόξηραμένος φλοιός του δέντρου μετατρέπεται σε τσάι.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια από το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ Το Yohimbe ένδέχεται να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, αύξηση του καρδιακού ρυθμού, κεφαλαλγία, άγχος, ζάλη, ναυτία, αϋπνία εάν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλες χρονικές περιόδους. Δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ inhibitors) καθώς η επίδραση μπορεί να είναι αθροιστική. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή όταν λαμβάνεται με φάρμακα για την υψηλή πίεση του αίματος, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, ή φαινοθειαζίνες (ψυχοφάρμακα). Οι άνθρωποι με προβλήματα στα νεφρά, τα άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις καθώς και οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή θηλασμού δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν yohimbe.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ. .

Δείτε επίσης

Λαπάθα - Ρούμεξ (Sheep Sorrel) 100gr Rumex acetosa
€ 4,90
Τριγωνέλλα - Σπόροι (Fenugreek) 100gr trigonella foenum- graecum
€ 3,90
Βάτος - Ρούβος (Blackberry) 1Kg rubus fruticosus
€ 34,30
Αλθαία - Νερομολόχα (Marshmallow) 1Kg Althaea officinalis
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή