Αψιθιά Βιολογική 20gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4559
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία artemisia absinthium
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009620963
Η αψιθιά είναι ένα πολυετές φυτό που φτάνει περίπου το ένα μέτρο ύψος, με ασημοπράσινα φύλλα και χλωμά κίτρινα λουλούδια. Στην Ευρώπη το έφεραν Ισπανοί από το Μεξικό. Σήμερα καλλιεργείται στην ανατολική Ευρώπη, τη δυτική Ασία, τη βόρεια και νότια Αμερική. Ιδιαίτερα πικρό, το απόσταγμά της αψιθιάς χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, όπως το αψέντι και το βερμούτ, όμως η χρήση αυτή απαγορεύτηκε εξαιτίας της υψηλής τοξικότητάς του. Το εκχύλισμα του φυτού χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο στη μαγειρική, σε τρόφιμα και ποτά, ως αφέψημα κυρίως μετά το φαγητό για τη δυσπεψία και τις διαταραχές στη χολή, αλλά και πριν το φαγητό, ως ορεκτικό. Ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος Vincent Van Gogh δημιούργησε μερικά από τα αριστουργήματά του υπό την επήρεια αψέντι, ενώ στον πολιτισμό των Αζτέκων η αψιθιά χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η επιληψία, η ουρική αρθρίτιδα και η λέπρα.

Στην αψιθιά έχουν αποδοθεί, πολλές ιδιότητες, όπως αφροδισιακή, τονωτική, σπασμολυτική, ενισχυτική της πέψης, αντιφλεγμονώδης, αντισηπτική, εντομοκτόνα και προστατευτική του ήπατος.
Η ασφαλής της χρήση για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας περιορίζεται σ’ ένα φλιτζάνι εγχύματος αψιθιάς πριν το κυρίως γεύμα για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το φύλλωμά της αν τριφτεί στο δέρμα μπορεί να διώξει αποτελεσματικά τα έντομα.
Η μέτρια και περιορισμένη χρονικά χρήση της αψιθιάς έχει κριθεί ασφαλής για τον οργανισμό, ωστόσο σε μεγάλες ποσότητες είναι ιδιαίτερα τοξική. Ιδιαίτερα προσεκτική οφείλει να είναι η χρήση της από ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.

ΔΡΟΓΗ Ή Grizo & Prasino
"Ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Grizo! Σαν αυτό που διαδέχεται το prasino στο χωράφι μας, σαν αυτό του συννεφιασμένου ουρανού, σαν το άλλο του θυμού και σαν εκείνο που μας θυμίζει ότι πάντα μπορούμε και καλύτερα". Με αυτό το μότο η εταιρεία Δρόγη αναγγέλλει την αλλαγή της επωνυμίας της σε Grizo & Prasino,, διαβεβαιώνοντας τους πιστούς της φίλους ότι οι αξίες και οι ιδέες από τις οποίες εφορμούνταν και τις οποίες πιστά υπηρετεί δεν θα αλλάξουν στο παραμικρό.

Η αποφύλλωση, η διαλογή, η αποξήρανση και η συσκευασία των βοτάνων γίνεται στον οικισμό Ιτέα, 5 χλδυτικά της Κομοτηνής, ενώ ένα χιλιόμετρο νοτιότερα βρίσκεται το χωράφι, μία αρδευόμενη έκταση σχεδόν 4 εκταρίων, όπου καλλιεργούνται και συλλέγονται τα βότανα της "Grizo & Prasino" συντείνει το γεγονός ότι δεν προσφέρονται τριμμένα, αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη, ρίζες, χωρίς να χάνεται κανένα συστατικό τους στη διαδικασία της επεξεργασίας.
Κάθε βότανο που έχει ενταχθεί στην παραγωγή της " Grizo & Prasino έχει παραχθεί με ευλαβική τήρηση των κανόνων της βιολογικής καλλιέργειας και με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση όλων των συστατικών του.


Τροπος παρασκευης εγχυματος βοτανων "Grizo & Prasino"
Βράστε νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να εξατμιστεί όσο ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1 Γεμίστε με 1-2 γραμμάρια φύλλων ή ανθέων ένα από τα εμβαπτιζόμενα φίλτρα μιας χρήσης που περιέχονται στη συσκευασία.
2 Πιέστε στο εσωτερικό της χούφτα σας το φίλτρο έτσι ώστε να «σπάσετε» τα φύλλα ή τα άνθη.
3 Εισπνεύστε τη μυρωδιά του θρυμματισμένου βότανου…
4 Τοποθετήστε το φίλτρο στην κούπα και στερεώστε το
5 Προσθέστε το νερό στην κούπα ρίχνοντάς το πάνω στο βότανο
6 Σκεπάστε την κούπα για 3-5 λεπτά επιτρέποντας στις δραστικές ουσίες του βοτάνου να διαπεράσουν το νερό, και τη θερμοκρασία του νερού να φτάσει στο επιθυμητό σημείο
7 Βγάλτε το φακελάκι από την κούπα και απολαύστε ένα έγχυμα «δρόγη» με την ψυχή σας, ενεργοποιώντας όσφρηση και γεύση.
Τιp! Για μεγαλύτερες ποσότητες εγχύματος, χρησιμοποιείστε ένα μεγαλύτερο σκεύος και αυξήστε ανάλογα την ποσότητα του νερού και του βοτάνου που θα τοποθετήσετε στο φίλτρο.

Δείτε επίσης

Φραγκοσυκιά - Σκόνη (Opuntia) 100gr Opuntia ficus-indica
€ 14,90   € 12,90
Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) 1Kg lycium chinense
€ 27,30
Άρκτιο (Burdock) 100gr Arctium lappa
€ 4,90
Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng) 1Kg Eleutherococcus Senticosus
€ 34,30
Αλθαία - Νερομολόχα (Marshmallow) 1Kg Althaea officinalis
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή