Δεντρολίβανο Βιολογικό 30gr Health Trade

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5843
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Health Trade
Ονομασία rosmarinus officinalis
Το δενδρολίβανο έχει μια μακρά ιστορία χρήσης, τόσο ως καρύκευμα, όσο και ως φυσική θεραπεία ενάντια σε πολλές διαταραχές της υγείας. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό του εγκεφάλου. Οι νεαροί μαθητές μάλιστα, όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο, ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Γνωστό στη λαϊκή ιατρική για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων (δυσπεψία, κοιλιακοί σπασμοί). Ως εκχύλισμα έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει την ικανότητα να αδρανοποιεί τις τοξίνες και στη συνέχεια να τις εξαλείφει από το συκώτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Παράλληλα, περιέχει ενώσεις, οι οποίες ασκώντας αντι-φλεγμονώδη δράση, βοηθούν στη μείωση των κρίσεων άσθματος, ενώ πιστεύεται ότι συμβάλλει στην βελτίωση της αιμάτωσης του εγκεφάλου, με σπουδαία αποτελέσματα στην ενίσχυση της συγκέντρωσης και της μνήμης. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα ερευνάται και η συμβολή του στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ, αλλά και του διαβήτη. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C είναι ιδανικό για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η διουρητική του δράση το καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η σκόνη από τριμμένα φύλλα θεωρείται αντισηπτική και επουλωτική των πληγών, ενώ το μπάνιο σε αφέψημα δεντρολίβανου καταπραΰνει τους ρευματισμούς των αρθρώσεων, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευεργετικά για το δέρμα. Τα βλαστάρια δενδρολίβανου σε κρασί αποτελούν ισχυρό τονωτικό για την καρδιά και την όραση, ενώ η κομπρέσα από δεντρολίβανο ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια. Ως καλλυντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση της τριχοφυΐας των μαλλιών, την καταπολέμηση της πιτυρίδας και τη βελτίωση της ποιότητας και του χρώματός τους.
Τέλος, στη μαγειρική μπορεί να προσδώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στα κρέατα, στα ψάρια, στις σαλάτες, αλλά και στα διάφορα dressings.

Προσοχή! Δεν συνιστάται για ιατρική χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Δεν πρέπει να καταναλώνεται από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς το φυτό αναφέρεται ως εκτρωτικό και εμμηναγωγό.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από επιληπτικούς ασθενείς.

Δείτε επίσης

Αλθαία - Νερομολόχα (Marshmallow) 100gr Althaea officinalis
€ 4,90
Μέντα 100gr Mentha Piperita
€ 2,90
Ύσσωπος (Hyssop) 1Kg Hyssopus officinalis
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή