Φασκόμηλο Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας 25gr Άρωμα Όθρυς

€ 2,70


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6905
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Βάρος 25 gr
Barcode 5200117640600
Εταιρεία Άρωμα Όθρυς
Το Φασκόμηλο επιστημονική ονομασία Salvia officinalis (Σάλβια η φαρμακευτική, ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών, στην οικογένεια των Χειλανθών. Είναι ένας πολυετής θάμνος με πολυάριθμα κλαδιά, ύψους μέχρι μισό μέτρο, ο οποίος φύεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους.

Το αφέψημα του Φασκόμηλου είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενώσεις ιδιαίτερα ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, οι οποίες συνδέονται με χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, τα φύλλα του διαθέτουν εξαιρετικές αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθώς ένα από τα συστατικά τους, η σαλβίνη (salvin), επιδεικνύει σημαντική δράση έναντι του βακτηρίου Staphylococcus aureus, το οποίο είναι υπεύθυνο για λοιμώξεις του δέρματος και της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Το αφέψημα του Φασκόμηλου φαίνεται όμως ότι είναι ιδιαίτερα δραστικό και στην αντιμετώπιση άλλων βακτηρίων όπως: των L. monocytogenes, B. cereus, B. subtilis, και E. Coli, αλλά και του Streptococcus mutans, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την τερηδόνα και τον σχηματισμό της οδοντικής πλάκας. Πολύτιμη είναι όμως και η συμβολή του στην αντιμετώπιση της διάρροιας, αλλά και στη μείωση των εξάψεων και της νυχτερινής εφίδρωσης κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, καθώς πιστεύεται ότι οι φυτοχημικές ενώσεις της σύστασής του έχουν ιδιότητες παρόμοιες με αυτές των οιστρογόνων. Παραδοσιακά είναι επίσης, γνωστό ως τονωτικό του εγκεφάλου, ενώ πολλές μελέτες in vitro έχουν καταδείξει ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων στα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών, φαίνεται ότι συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά και στη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Το Φασκόμηλο χρησιμοποιείται και στη μαγειρική, αρωματίζοντας ευχάριστα σάλτσες, σούπες, κρεατικά
Το Φασκόμηλο της εταιρίας Άρωμα Όθρυς είναι ένα 100% βιολογικά παραγόμενο προϊόν, πιστοποιημένο σε όλη την διαδικασία παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής του, από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Το προϊόν συλλέγεται με το χέρι. Kαθαρό βάρος: 40γρ

Προσοχή! Το Φασκόμηλο δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από επιληπτικές κρίσεις. Κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού η κατανάλωση επιτρέπεται μόνο με την άδεια του γιατρού!

Άρωμα Όθρυς:
Το Άρωμα Όθρυς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Αλμυρό Βόλου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, συλλογής, τυποποίησης και εμπορίας αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Τα προϊόντα της εταιρίας ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και το ασύγκριτο άρωμα τους αφού τόπος καλλιέργειας ή συλλογής τους είναι οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βουνών της Ελλάδος (Όθρυς, Πήλιο, Κίσσαβος, Δίρφυς).

Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, κατεργάζεται με απόλυτα φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται επίσης με τα χέρια σε αεροστεγείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Δείτε επίσης

Γύμνεμα (Gymnema) 1Kg Gymnema Sylvestre
€ 55,30
Βάτος - Ρούβος (Blackberry) 1Kg rubus fruticosus
€ 34,30
Αγάρ Αγάρ Σκονη (Agar Agar) 100gr Agarophyte Gelidium
€ 9,90
Μουιραπουάμα (Muira Puama) 100gr Ptychopetalum olacoides
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή