Αγκινάρα Βάμμα (Artichoke) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2073
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Cynara cardunculus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901524
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βαμμα Αγκιναρας (Cynara cardunculus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Αγκιναρα. H Αγκιναρα χρησιμοποιείται σήμερα για την αντιμετώπιση των διαταραχών του συκωτιού και των νεφρών και για την αρτηριοσκλήρυνση. Δύο από τα δραστικά συστατικά του φυτού - η κυναρίνη και η σκολυμοσίδη - έχουν αποδειχτεί πως διεγείρουν την έκκριση χολής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβοήθηση της ατελούς πέψης και την τόνωση του οργανισμού στη περίπτωση ανεπαρκούς λειτουργίας του συκωτιού. Η κυναρίνη έχει επίσης αποδειχτεί, μέσω κλινικών ερευνών, πως μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η Αγκιναρα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία της αρτηριοσκλήρυνσης.

Η Αγκιναρα χρησιμοποιείται ολόκληρη (όλα τα τμήματα του φυτού κομμένα). Πέρα από τη κυναρίνη και τη σκολυμοσίδη περιέχει σκυλομοζίδια, ινουλίνη, κυναροπηκτίνη, ταραξαστερόλη, φαινολικά οξέα (μέχρι 2%) και ένα πτητικό έλαιο (που περιέχει κυρίως Β-Σελινίνη και Καρυοφυλλίνη).

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice ).

Δείτε επίσης

Αψιθιά-Αρτεμισία (Mugwort) Βάμμα 50ml Nature & Body Artemisia Vulgaris
€ 11,90
Σκόρδο Βάμμα (Garlic) 50ml Nature & Body Allium sativum
€ 11,90
Αγριοτριανταφυλλιά Βάμμα (Dog Rose) 50ml Nature & Body Rosa canina
€ 11,90
Αγγελική Βάμμα (Angelica) 50ml Nature & Body Angelica Archangelica
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή