Αλθαία Βάμμα (Marshmallow) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2474
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Althaea officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Αλθαίας (Althaea Officinalis) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου φυτού το οποίο ευδοκιμεί στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Αλθαία.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα της σε φυτική κόλλα (στις ρίζες μέχρι 35% και στα φύλλα μέχρι 10%), της επιτρέπει να καταπραΰνει και να επουλώνει φλεγμονές του στομάχου και του λεπτού εντέρου. Η Αλθαία θεωρείται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε έλκη και σε περιπτώσεις γαστρίτιδας και κολίτιδας. Ταυτόχρονα η Αλθαία θεωρείται πως επιδρά θετικά στο ουροποιητικό σύστημα γιατί καθώς ακολουθεί τη τροφική δίοδο, η αντιφλεγμονώδης δράση της καταπραΰνει και επουλώνει τον ουροποιητικό αγωγό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Αλθαίας παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Πασιφλώρα Βάμμα (Passion) 50ml Nature & Body passiflora incarnata
€ 11,90
Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 11,90
Τριγωνέλλα Βάμμα (Fenugreek) 50ml Nature & Body trigonella foenum- graecum
€ 11,90
Ευφραζία Βάμμα (Eyebright) 50ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 11,90
Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή