Δεντρολιβανο Βάμμα (Rosemary) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2479
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία rosmarinus officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Δεντρολίβανου (Rosmarinus officinalis) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου αρωματικού φυτού το οποίο ευδοκιμεί στις Μεσογειακές χώρες. Πρόκειται για ένα βότανο με μακρόχρονη ιστορία, καθώς όλοι οι λαοί της Μεσογείου είχαν ενσωματώσει το Δεντρολίβανο στη διατροφή τους. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της μνήμης, την ανακούφιση από μυικούς πόνους και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Δεντρολίβανου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body Solidago virgaurea
€ 8,90
Κράταιγος Βάμμα (Hawthorn) 50ml Nature & Body Crataegus Oxyacantha
€ 11,90
Ελιά Βάμμα (Olive) 50ml Nature & Body olea europaea
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή