Δεντρολιβανο Βάμμα

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2479
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση United Kingdom
Ονομασία rosmarinus officinalis
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Δεντρολίβανου (Rosmarinus officinalis) προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου αρωματικού φυτού το οποίο ευδοκιμεί στις Μεσογειακές χώρες. Πρόκειται για ένα βότανο με μακρόχρονη ιστορία, καθώς όλοι οι λαοί της Μεσογείου είχαν ενσωματώσει το Δεντρολίβανο στη διατροφή τους. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της μνήμης, την ανακούφιση από μυικούς πόνους και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βάμμα Δεντρολίβανου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

  Δείτε επίσης

Άρνικα Βάμμα arnica montana
€ 8,90
Αλθαία Βάμμα Althaea officinalis
€ 8,90
Ελιά Βάμμα olea europaea
€ 8,90
Ταραξάκο Βάμμα taraxacum officinale
€ 8,90
Αρπαγόφυτο Βάμμα Harpagophytum Procumbens
€ 11,90
  Επιστροφή στην κορυφή