Λουίζα Βάμμα (Lemon Verbena) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8089
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία aloysia citrodora
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου (νωπού ή αποξηραμένου) σε αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα) για 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού τα ενεργά συστατικά του βοτάνου εκλύονται μέσα στην αλκοόλη που δρα ως διαλύτης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παρασκευάσματος με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.
Υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Η Λουΐζα είναι ένας πολυετής, φυλλοβόλος θάμνος με ύψος που φτάνει τα 1,5-2 μ. Διαθέτει βλαστούς που ξυλοποιούνται γρήγορα, μικρά λευκά ή ροζ λουλούδια και μακρόστενα φύλλα, από τα οποία αναδύεται δροσερό άρωμα λεμονιού.
Έλκει την καταγωγή της από τη Λατινική Αμερική απ' όπου τον 17ο αι. μ.Χ μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από Ισπανούς και Πορτογάλους εξερευνητές.

Το βάμμα Λουΐζας διαθέτει τα ίδια ενεργά συστατικά με το φυτό.
Η σημαντικότερη δράση του είναι η διουρητική, ως εκ τούτου είναι ιδανικό σε περιόδους δίαιτας και αποτοξίνωσης του οργανισμού, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό, στην καύση της κυτταρίτιδας και στη σύσφιξη του δέρματος. Επιπλέον, αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού, ρυθμίζει την όρεξη και σε συνδυασμό με το βάμμα πράσινου τσαγιού, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την παχυσαρκία. Επίσης, ανακουφίζει από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, όπως δυσπεψία, νεύρωση στομάχου, κολικούς στομάχου και εντέρου, τυμπανισμό και αέρια, αλλά και από ημικρανίες.

Το φρέσκο, δροσερό του άρωμα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό την κακοσμία του στόματος, καθώς η αλκαλική δράση του φυτού ελαχιστοποιεί την δράση των οξέων του στομάχου που την προκαλούν.
Το βάμμα Λουΐζας είναι εξαιρετικά ευεργετικό και για την καλλυντική και θεραπευτική φροντίδα της επιδερμίδας, καθώς σε περιπτώσεις φλεγμονής και ξηρότητας μετά από τακτική χρήση το δέρμα επανακτά την ομαλή υφή και την απαλότητά του.

Χρήση: Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Προσοχή! Λόγω της διουρητικής δράσης του φυτού, το βάμμα Λουΐζας δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που έχουν χαμηλή πίεση.

Δείτε επίσης

Αρπαγόφυτο Βάμμα (Devil's Claw) 50ml Nature & Body Harpagophytum Procumbens
€ 14,90
Μαρούβιο Βάμμα (White Horehound) 50ml Nature & Body Marrubium Album
€ 8,90
Τριβόλι Βάμμα (Goat Head) 50ml Nature & Body Tribulus Terrestris
€ 11,90
Αμαμελίδα Βάμμα (Witchazel) 50ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή