Μαντζουράνα (Marjoram) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1308
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Egypt
Βάρος 10 ml
Ονομασία origanum majorana
Barcode 5200431900763
Εταιρεία Nature & Body
Ισπανική Μαντζουράνα (Marjoram Spanish)

Η Ισπανική Μαντζουράνα (Marjoram Spanish) ή Μαστιχοθύμαρο ή Άσπρο Θυμάρι, επιστημονική ονομασία Thymus Mastichina είναι ένας μικρός, αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), - φτάνει σε ύψος τα 30-40εκ., ενδημικός της Ιβηρικής χερσονήσου, ο οποίος διαθέτει μικρά, ωοειδή φύλλα και λευκά άνθη με ιδιαίτερο άρωμα που θυμίζει ευκάλυπτο.

Το αιθέριο έλαιο της Ισπανικής Μαντζουράνας αποστάζεται από τις ξηρές και ανθισμένες κορυφές του φυτού και έχει κίτρινο χρώμα και βοτανικό, πικάντικο, ζεστό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι 1,8-κινεόλη και λιναλοόλη, ουσίες με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αιθέριο έλαιο της ισπανικής μαντζουράνας χαλαρώνει, ηρεμεί και σταθεροποιεί το νευρικό σύστημα, καταπολεμά την υπέρταση, ενώ συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Ρίξτε λίγες σταγόνες σε νερό, ψεκάσετε στην κρεβατοκάμαρα και απολαύστε ήρεμο και βαθύ ύπνο.

Επίσης, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, του πονοκεφάλου και της πνευματικής κούρασης, αλλά και για την απολύμανση και θεραπεία κάποιων δερματικών προβλημάτων, όπως η λιπαρότητα και η ακμή. Σημαντική είναι και θερμαντική και ανακουφιστική του δράση και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για εντριβές σε μυϊκούς πόνους και σπασμούς, στην επώδυνη έμμηνο ρύση, σε πόνους που προέρχονται από ρευματισμούς, αλλά και σε διαστρέμματα και άλλες κακώσεις.

Επιπλέον, ανοίγει τις αναπνευστικές διόδους, καταπραΰνει τη βρογχίτιδα και το άσθμα, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, της δυσπεψίας, του μετεωρισμού και των κολικών. Τέλος, στη μαγεία, θεωρείται έλαιο εξαιρετικά προστατευτικό, το οποίο φέρνει τύχη και προστατεύει τους χώρους και τα αντικείμενα από το κακό μάτι.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Λεβάντα, Ευκάλυπτο, Χαμομήλι, Περγαμόντο
Προσοχή! Αποφύγετε τη χρήση σε περίπτωση εγκυμοσύνης και σε μικρά παιδιά.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Κορίανδρος (Coriander Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coriandum sativum
€ 5,90
Κατραφέι (Katrafay) 5ml Mira cedrelopsis grevei
€ 4,90
Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Δάφνη 12ml Αmygdalea pimenta racemosa
€ 10,90
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 4,90   € 3,90
Επιστροφή στην κορυφή