Σημύδα Λευκή (White Birch) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1358
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Scandinavia
Βάρος 10 ml
Ονομασία betula pendula
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901678
Λευκή Σημύδα
Η σημύδα, γνωστή και με το όνομα Βετούλη, είναι ένα μεσαίου μεγέθους ψυχρόβιο, φυλλοβόλο δέντρο - φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα - ενδημικό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, φύεται από τον Καναδά, τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, τη Ρωσία, μέχρι και την Ανατολική Ευρώπη. Οι λαοί της Σιβηρίας τη θεωρούσαν Κοσμικό Δέντρο, ενώ για τους Ρώσους ήταν το σύμβολο της άνοιξης.. Η Λευκή Σημύδα (White Birch), επιστημονική ονομασία Betula Pendula Roth είναι ένα είδος σημύδας συγγενές της Betula lenta (Γλυκιάς Σημύδας).

Τo αιθέριο έλαιο της Λευκής Σημύδας προέρχεται από απόσταξη ατμού των αποξηραμένων βλαστών του δέντρου και έχει καπνιστό άρωμα που ομοιάζει με δέρμα. Η χημική του σύσταση περιέχει μπετουλινόλη (καμφορά της μπετούλας) και ένα γλυκοσίδιο (την μπετουλοδίση), ουσίες με σημαντική αναλγητική, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο Λευκή Σημύδα είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ασθενειών που σχετίζονται με το κυκλοφορικό σύστημα, ενώ λειτουργεί και ως φυσικό διεγερτικό, για την τόνωση του νευρικού συστήματος και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Λόγω των αντισηπτικών και απολυμαντικών του ιδιοτήτων είναι κατάλληλο για την προστασία του δέρματος από μικροβιακές και μυκητιακές λοιμώξεις, καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών διαταραχών, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα κλπ.

Επιπλέον, καταπολεμά το λίπος και την κυτταρίτιδα, σφίγγει και τονώνει το δέρμα ενώ συμβάλλει και στην θρέψη και ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής. Τέλος, με την αναλγητική του δράση ανακουφίζει από πονοκεφάλους, κράμπες και οδονταλγίες.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Βενζοϊνη, Γιασεμί, Σανταλόξυλο και Δενδρολίβανο.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μαϊντανός (Parsley) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body petroselinum sativum
€ 14,90
Δυόσμος Bio 10ml Πόσιμος by Terpenic Labs menta spicata
€ 11,90
Τεϊόδεντρο (Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body melaleuca alternifolia
€ 12,00
Δεντρολίβανο 12ml Amygdalea rosmarinus officinalis
€ 9,90
Γλυκάνισο (Anissed China Star) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body illicium verum
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή