Σημύδα Λευκή 10ml

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1358
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Scandinavia
Βάρος 10 ml
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Ονομασία betula pendula
Λευκή Σημύδα
Η σημύδα, γνωστή και με το όνομα Βετούλη, είναι ένα μεσαίου μεγέθους ψυχρόβιο, φυλλοβόλο δέντρο - φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα - ενδημικό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, φύεται από τον Καναδά, τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, τη Ρωσία, μέχρι και την Ανατολική Ευρώπη. Οι λαοί της Σιβηρίας τη θεωρούσαν Κοσμικό Δέντρο, ενώ για τους Ρώσους ήταν το σύμβολο της άνοιξης.. Η Λευκή Σημύδα (White Birch), επιστημονική ονομασία Betula Pendula Roth είναι ένα είδος σημύδας συγγενές της Betula lenta (Γλυκιάς Σημύδας).
Τo αιθέριο έλαιο της Λευκής Σημύδας προέρχεται από απόσταξη ατμού των αποξηραμένων βλαστών του δέντρου και έχει καπνιστό άρωμα που ομοιάζει με δέρμα. Η χημική του σύσταση περιέχει μπετουλινόλη (καμφορά της μπετούλας) και ένα γλυκοσίδιο (την μπετουλοδίση), ουσίες με σημαντική αναλγητική, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση.
Το αιθέριο έλαιο Λευκή Σημύδα είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση ασθενειών που σχετίζονται με το κυκλοφορικό σύστημα, ενώ λειτουργεί και ως φυσικό διεγερτικό, για την τόνωση του νευρικού συστήματος και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Λόγω των αντισηπτικών και απολυμαντικών του ιδιοτήτων είναι κατάλληλο για την προστασία του δέρματος από μικροβιακές και μυκητιακές λοιμώξεις, καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών διαταραχών, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα κλπ. Επιπλέον, καταπολεμά το λίπος και την κυτταρίτιδα, σφίγγει και τονώνει το δέρμα ενώ συμβάλλει και στην θρέψη και ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής. Τέλος, με την αναλγητική του δράση ανακουφίζει από πονοκεφάλους, κράμπες και οδονταλγίες.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Βενζοϊνη, Γιασεμί, Σανταλόξυλο και Δενδρολίβανο.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Θυμάρι Καρβακρόλη Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs thymus capitatus
€ 8,90
Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα by Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90
Πεύκο 50ml pinus sylvestris
€ 12,80
Θρούμπι Ιωαννίνων 5ml από Κίτσος
€ 14,90
Καρότο 10ml daucus carota
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή