Κάρδαμo (Cardamom) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 17,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2489
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση India
Ονομασία elettaria cardamomum
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901654
Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου (Cardamom ή Cardamon) προέρχεται από την απόσταξη των σπόρων του φυτού Elettaria cardamomum. Το Κάρδαμο είναι ενδημικό στην Ινδία, το Νεπάλ και το Μπουτάν - αν και σήμερα η Γουατεμάλα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα παγκοσμίως. Ως βότανο και καρύκευμα χρησιμοποιείται πάνω από 4.000 χρόνια και στην Αγιουβέρδα αποτελεί ίαμα για τους κολικούς και τη δυσπεψία.

Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου έχει ζεστό και "πικάντικο" άρωμα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην παρασκευή αρωμάτων, καλλυντικών και σαπουνιών με "οριεντάλ" χαρακτήρα.

Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου έχει πολλές χρήσεις αφού θεωρείται πως έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Θεωρείται τονωτικό του νευρικού συστήματος και του οργανισμού γενικότερα. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα καταπολέμησης της κακοσμίας του στόματος (Halitosis), για την αντιμετώπιση της ανορεξίας, για την καταπολέμηση της σωματικής εξάντλησης, του stress, της κατάθλιψης, των πονοκεφάλων και της ναυτίας. Είναι ιδανικό ως συστατικό σε έλαια μασάζ που έχουν σχεδιαστεί για την ανακούφιση από στομαχικές κράμπες, πόνους περιόδου και κολικούς. Θεωρείται γενικότερα αγχολυτικό και προτείνεται σε περιπτώσεις επίμονου βήχα και βρογχίτιδας.

Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου συνδυάζεται καλά με το Περγαμόντο, το Μαύρο Πιπέρι, το Τζίντζερ, το Πορτοκάλι, το Σανταλόξυλο και το Υλανγκ-Υλανγκ.

Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου - όπως όλα τα αιθέρια έλαια - δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης

Κυπαρίσσι Άγριο (Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Juniperus communis
€ 32,90   € 19,90
Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs Lavandula angustifolia
€ 14,90
Δυόσμος Άγριος Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 6,90
Ρόδο 3ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 59,90
Επιστροφή στην κορυφή