Θυμάρι Βορνεόλη 10ml by Terpenic Labs

€ 13,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5055
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία thymus satureioides
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553173151
Εταιρεία Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το Θυμάρι με χημειότυπο Βορνεόλη, επιστημονική ονομασία Thymus satureioide, είναι ένας μικρός, ποώδης, πολυετής θάμνος της βοτανικής οικογένειας των Χειλανθών που σπάνια ξεπερνά τα 40 εκατοστά ύψος, ενδημικός της Β. Αφρικής (Μαρόκο), ο οποίος φύεται σε ξηρά, πετρώδη εδάφη.

Το αιθέριο έλαιο Thym Borneol, λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα ζεστό, γλυκό και πικάντικο άρωμα, χαρακτηριστικό του νωπού βοτάνου. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι: Αλκοόλες: βορνεόλη, α-τερπινεόλη και οι Φαινόλες: καρβακρόλη, ουσίες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητασιακή και αντιβακτηριδιακή δράση.

To αιθέριο έλαιο Thym Borneol, της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική αξία. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση των χρόνιων αναπνευστικών λοιμώξεων, βακτηριακών ή ιογενών, και των μυκητιάσεων, αλλά και τη γενικότερη τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμβάλλει στην ανακούφιση από πόνους αρθρίτιδας και ρευματισμούς (με τοπική χρήση), ενώ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και για τη θεραπεία της γαστρίτιδας, των στομαχικών διαταραχών και των εντερικών παρασίτων. Χώρα προέλευσης: Μαρόκο. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Προσοχή! Δεν συστήνεται η χρήση του ελαίου κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα 5ml Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90   € 14,90
Ευκαλύπτος 12ml Αmygdalea eucalyptus globulus
€ 9,90
Ρόδο 10ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 199,00
Σκόρδο (Garlic) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Allium sativum
€ 6,90
Κλημεντίνη (Clementine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus clementina
€ 3,20
Επιστροφή στην κορυφή