Πατσουλί Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7669
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Indonesia
Εταιρεία Terpenic Labs
Ονομασία pogostemon cablin
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553160830
Το Πατσουλί, επιστημονική ονομασία Pogostemon cablin είναι ένα θαμνώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, ενδημικό των τροπικών περιοχών της Ασίας, το οποίο σύμφωνα με την βοτανική λαογραφία έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη. Στην Ιαπωνία και τη Μαλαισία, χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τσιμπήματα από δηλητηριώδη φίδια, ενώ η κινεζική ιατρική συνιστά το βότανο για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, του κρυολογήματος, της ναυτίας, της διάρροιας, και του κοιλιακού πόνου.

Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί εξάγεται μέσω της απόσταξης με ατμό των αποξηραμένων φύλλων του φυτού και έχει σκούρο πορτοκαλί χρώμα, και γλυκό, πικάντικο, εξωτικό άρωμά. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Σεσκιτερπενόλες: (πατσουλόλη) και τα Σεσκιτερπένια: (α-μπουλνεσένιο), ουσίες, με ισχυρές έπουλωτικές, κυτταρο- αναγεννητικές, αποσυμφορητικές και τονωτικές των φλεβών και του λεμφικού συστήματος, ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ποικίλες θεραπευτικές δράσεις. Συστήνεται για την αντιμετώπιση της φλεβίτιδας, των κιρσώδων φλεβών, των σπασμένων αγγείων, αλλά και των αιμορροΐδων, ενώ η διεγερτική της λέμφου και του κυκλοφορικού συστήματος δράση του βοηθά στην κατάπολέμηση της κυτταρίτιδας, της παχυσαρκίας και των οιδημάτων. Πολύτιμη είναι η συμβολή του και στη μείωση της εφίδρωσης και των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση, ενώ είναι εξαιρετικά ευεργετικό και για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, καθώς μαλακώνει και απαλύνει το σκληρό, ξηρό και σκασμένο δέρμα, ενώ λόγω των πλούσιων αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και στην μείωση των ρυτίδων. Παράλληλα η αντισηπτική και αντιμυκητιακή του δράση, προφυλάσσει την επιδερμίδα από φλεγμονώδεις και αλλεργικές δερματοπάθειες, εκζέματα, και αποστήματα, ενώ θεωρείται πολύ καλό επουλωτικό για πληγές, ουλές και κοψίματα.

Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ είναι χρήσιμο στη νευρική εξάντληση, στην υπερδιέγερση και στην επαναφορά της συναισθηματικής ισορροπίας. Απαραίτητο στην αρωματοποιία, καθώς αποτελεί φυσικό σταθεροποιητικό αρώματος. Κατάλληλο και για τσιμπήματα εντόμων.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Γεράνι, Λεβάντα, Μύρο, Σκωτσέζικο Πεύκο, Πικρό πορτοκάλι.
Προέλευση: Ινδονησία

Φλεβική συμφόρηση: Ανακατέψτε 3 σταγόνες έλαιο Lentisco Mastic + 9 σταγόνες Πατσουλί + 3 σταγόνες Κυπαρίσσι, σε βάση 30ml ελαίου φουντουκιού. Εφαρμόστε στο σημείο που πάσχει και κάντε απαλό μασάζ με φορά προς τα πάνω 2-3 φορές την ημέρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτες ελαίων, ως αρωματικό τροφίμων ή ως αποσμητικό χώρου.

Δείτε επίσης

Λεβάντα η Πλατύφυλλος (Spike) Bio Πόσιμη Terpenic Labs lavandula latifolia
€ 11,90
Πατσουλί (Patchouli) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pogostemon cablin
€ 37,90   € 27,60
Χαμομήλι Ρωμαϊκό (Roman Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body anthemis nobilis
€ 19,90
Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 12,00
Επιστροφή στην κορυφή