Μαϊντανός 5ml Πόσιμο Terpenic Labs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5109
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία petroselinum crispum
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553174257
O Μαϊντανός, επιστημονική ονομασία Petroselinum crispum, (Πετροσέλινον το ούλον) είναι διετές, ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των Απιίδων (Apiaceae), ιθαγενές στην κεντρική Μεσόγειο (νότια Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Μάλτα), το οποίο φτάνει τα 70εκ. σε ύψος και καλλιεργείται ευρέως ως βότανο, μπαχαρικό και λαχανικό. Η θεραπευτική του αξία ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες και Ρωμαίοι γιατροί τον χρησιμοποιούσαν για διαταραχές των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, ενώ και το αιθέριο έλαιο του φυτού χρησιμοποιήθηκε από τον 16ο αιώνα για τους ίδιους σκοπούς. Το 2002 η επιθεώρηση «World Journal of Urology» δημοσίευσε άρθρο του Yarnell, το οποίο ανέφερε ότι μια σειρά από μελέτες πάνω σε ζώα επιβεβαίωσαν ότι ο μαϊντανός βελτιώνει τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Το αιθέριο έλαιο του μαϊντανού λαμβάνεται από την απόσταξη των σπόρων και έχει ένα πικάντικο, δροσιστικό, ελαφρά στυφό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: πτητικά έλαια, όπως μυριστικίνη, λιμονένιο, ευγενόλη και μονοτερπένιο, ουσίες οι οποίες του χαρίζουν αντισηπτικές, απολυμαντικές, αναλγητικές, χωνευτικές, εμμηναγωγές και διουρητικές ιδιότητες.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Parsley (Μαϊντανός) της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με ιδιαίτερα ευεργετική και τονωτική δράση για τον οργανισμό. Χάρη στη μυριστικίνη την οποία περιέχει, είναι εξαίρετο διεγερτικό της όρεξης και χωνευτικό, ενισχυτικό παράλληλα της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, ενώ μία άλλη ουσία, η απιόλη του προσδίδει σημαντική εμμηναγωγό δράση, καθώς φαίνεται ότι βοηθάει στην ανακούφιση από προβλήματα που σχετίζονται με την εμμηνόρροια, όπως κοιλιακές κράμπες, ναυτία, κόπωση, εξάντληση.

Επιπλέον, ευνοεί την αποβολή υγρών και τοξινών από το σώμα (διουρητικό), γεγονός με σημαντικό όφελος για τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, ενώ μπορεί να συμβάλει και στην ανακούφιση των πρησμένων άκρων (λόγω κατακράτησης υγρών), αλλά και στην καταπολέμηση της υπέρτασης. Τέλος, διαθέτει σημαντικές αντισηπτικές και απολυμαντικές ιδιότητες, ανακόπτοντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων από πληγές και έλκη (εξωτερική χρήση). Τόπος προέλευσης: Ισπανία.

Το αιθέριο έλαιο Parsley συνδυάζεται πολύ καλά με: Φασκόμηλο, Τριαντάφυλλο, Ylang Ylang. Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Αγιόκλημα Absolute (Honeysuckle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lonicera caprifolium
€ 79,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Ροζαλίνα (Rosalina) 5% σε Τζοτζόμπα Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca ericifolia
€ 9,90   € 6,90
Κορίανδρος (Coriander Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coriandum sativum
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή