Ρίγανη Vulgare Πόσιμη by Terpenic Labs

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5313
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία origanum vulgare
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Η ρίγανη (Ορίγανον το κοινόν), επιστημονική ονομασία Origanum vulgare είναι ένα ποώδες, πολυετές θαμνώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας Lamiaceae, ιθαγενές σε περιοχές της μεσογειακής λεκάνης, της ηπειρωτικής Ευρώπης, της Σιβηρίας, του Ιράν κλπ. το οποίο μπορεί να φτάσει στο ύψος τα 80cm. Έχει φύλλα γκριζοπράσινα έως πράσινα, τριχωτά ή λεία και άνθη λευκά έως ερυθροκυανά και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη φαρμακευτική.

Το αιθέριο έλαιο Origanum vulgare λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθοφόρων υπέργειων τμημάτων του φυτού και έχει ένα ζεστό και πικάντικο άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι φαινόλες, και κυρίως η καρβακρόλη, ουσία με ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιϊκές, αντιπαρασιτικές και τονωτικές ιδιότητες.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Origanum vulgare της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική δράση. Θεωρείται ισχυρότατο φυσικό αντιβιοτικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει στην καταπολέμηση όλων των λοιμώξεων (ιώσεις, βακτηριακές λοιμώξεις, μυκητιάσεις, παρασιτώσεις), σε όποιο σημείο του σώματος και αν εμφανίζονται (αναπνευστικό, γαστρεντερικό, ουρογεννητικό, επιδερμίδα), δρώντας τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά. Ως εκ τούτου, συστήνεται η κατανάλωση μίας σταγόνας ημερησίως, καθώς φαίνεται ότι συμβάλλει στη λειτουργία ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν οι εποχιακές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση ή όταν απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού, η λήψη μπορεί, πάντα με την άδεια του γιατρού, να γίνει και συχνότερη. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Origanum vulgare μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων και των ρευματισμών, ενώ παράλληλα επιδεικνύει σημαντική τονωτική, θερμαντική και διεγερτική δράση. Χώρα προέλευσης: Αλβανία.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Μην το χορηγείτε σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Μην το χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα (δερμοκαυστικό)
Blending note: Top/Middle

  Δείτε επίσης

Αρτεμισία Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs Artemisia Vulgaris
€ 16,90
Κλημεντίνη 10ml citrus clementina
€ 3,20
Λεμόνι 50ml citrus limonum
€ 11,90
Μοσχολίβανο (Βενζόη) styrax benzoin
€ 2,90
Ρίγανη Πόσιμη 5ml Aetheleon origanum vulgare ssp. hirtum
€ 17,90
  Επιστροφή στην κορυφή