Ρίγανη Vulgare Πόσιμη 10ml Terpenic Labs

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5313
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία origanum vulgare
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553160823
Εταιρεία Terpenic Labs
Η ρίγανη (Ορίγανον το κοινόν), επιστημονική ονομασία Origanum vulgare είναι ένα ποώδες, πολυετές θαμνώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας Lamiaceae, ιθαγενές σε περιοχές της μεσογειακής λεκάνης, της ηπειρωτικής Ευρώπης, της Σιβηρίας, του Ιράν κλπ. το οποίο μπορεί να φτάσει στο ύψος τα 80cm. Έχει φύλλα γκριζοπράσινα έως πράσινα, τριχωτά ή λεία και άνθη λευκά έως ερυθροκυανά και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη φαρμακευτική.

Το αιθέριο έλαιο Origanum vulgare λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθοφόρων υπέργειων τμημάτων του φυτού και έχει ένα ζεστό και πικάντικο άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι φαινόλες, και κυρίως η καρβακρόλη, ουσία με ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιϊκές, αντιπαρασιτικές και τονωτικές ιδιότητες.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Origanum vulgare της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική δράση. Θεωρείται ισχυρότατο φυσικό αντιβιοτικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει στην καταπολέμηση όλων των λοιμώξεων (ιώσεις, βακτηριακές λοιμώξεις, μυκητιάσεις, παρασιτώσεις), σε όποιο σημείο του σώματος και αν εμφανίζονται (αναπνευστικό, γαστρεντερικό, ουρογεννητικό, επιδερμίδα), δρώντας τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά. Ως εκ τούτου, συστήνεται η κατανάλωση μίας σταγόνας ημερησίως, καθώς φαίνεται ότι συμβάλλει στη λειτουργία ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν οι εποχιακές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση ή όταν απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού, η λήψη μπορεί, πάντα με την άδεια του γιατρού, να γίνει και συχνότερη.

Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Origanum vulgare μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων και των ρευματισμών, ενώ παράλληλα επιδεικνύει σημαντική τονωτική, θερμαντική και διεγερτική δράση. Χώρα προέλευσης: Αλβανία.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Μην το χορηγείτε σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Μην το χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα (δερμοκαυστικό)
Blending note: Top/Middle

Δείτε επίσης

Άνηθος (Dill Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Anethum graveolens
€ 7,90
Eureka Synergy 5ml Terpenic labs
€ 4,90
Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 49,90
Καρότο (Carrot Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body daucus carota
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή