Βάλσαμο Copaiba 10ml by Terpenic Labs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6790
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Terpenic Labs
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία Copaifera officinalis
Barcode 8436553160137
Το φυτό copaiba (βοτανική ονομασία: Copaifera officinalis), είναι ένα φυλλώδες δέντρο της οικογένειας Fabaceae, εγγενές στις βόρειες περιοχές της Νότιας Αμερικής, (το συναντάμε κυρίως στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας και της Γουιάνας), το οποίο φτάνει σε ύψος έως τα 30μ. Προτιμά τα καλά στραγγιζόμενα αμμώδη εδάφη και τη σκιά.

Το βάλσαμο copaiba λαμβάνεται από την απόσταξη της ρητίνης του δέντρου και έχει ένα πικάντικο, ξυλώδες άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι:το βήτα-καρυοφυλλένιο, ένα δικυκλικό σεσκιτερπένιο με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και ανοσοδιαγερτική δράση. Η θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές ήδη από τον 16ο αι., καθώς πήγες της λαϊκής παράδοσης αναφέρουν ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Νότιας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού, του πεπτικού, του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Το Balsamo di Copaiba της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες χρησιμοποιείται για την θεραπεία των μυϊκών πόνων, των πόνων στις αρθρώσεις, των διαστρεμμάτων, των ρευματισμών αλλά και του επιχείλιου έρπητα, ενώ είναι ιδανικό και για την ξεκούραση του σώματος μετά από έντονη δραστηριότητα. Επιπλέον, θεωρείται σημαντικό υποστηρικτικό της υγείας του γαστρεντερικού σωλήνα και του παχέος εντέρου (σε περιπτώσεις πεπτικών διαταραχών συνιστάται τοπικό μασάζ στην περιοχή), ενώ είναι κατάλληλο και για την θεραπεία του πονόλαιμου (εξωτερική επάλειψη). Σπουδαία είναι και η συμβολή του στην αντιμετώπιση ποικίλων δερματικών διαταραχών, όπως της ψωρίασης, των λοιμώξεων των νυχιών κ.α., αλλά και στην ενίσχυση της υγείας των δοντιών και των ούλων.

Σημαίνουσα είναι όμως και η καλλυντική του χρήση, καθώς θεωρείται ισχυρό τονωτικό της επιδερμίδας, το οποίο βοηθά στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων και στη δημιουργία ενός πιο λαμπερού και νεανικού δέρματος, (προσθέστε μερικές σταγόνες στην ενυδατική σας κρέμα). Τέλος, στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις συναισθηματικής εξάντλησης, καθώς συμβάλλει στην αποκατάσταση της ζωτικότητας και στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης.
Τόπος προέλευσης: Βραζιλία/Ινδονησία.

Τοπική χρήση!
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης

Άνηθος Bio Πόσιμος 10ml Terpenic Labs Anethum graveolens
€ 11,90
Σημύδα Γλυκιά (Birch Sweet) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Betula lenda
€ 4,90
Ελεμί (Elemi) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body canarium luzonicum
€ 14,90
Λεμόνι Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs citrus limonum
€ 7,90
Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body abies sibirica
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή