Θυμάρι Θουγιανόλη Πόσιμο 5ml Terpenic Labs

€ 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5056
Είδος Αιθέρια Έλαια
Προέλευση Spain
Ονομασία Thymus Vulgaris
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το Θυμάρι με χημειότυπο Θουγιανόλη, επιστημονική ονομασία Thymus vulgaris Thujanoliferum, γνωστό και ως “γλυκό θυμάρι” είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών, με πράσινα μικρά φύλλα αναδιπλωμένα στις ακμές και ροζ άνθη, εγγενής σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, και ξηρά, εγκαταλελειμμένα εδάφη. Είναι ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά φυτά, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νόσων.

Το αιθέριο έλαιο Thym Thujanol, λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και το άρωμά του έχει κλασσική οσμή θυμαριού, ζεστή, ποώδη και ευωδιαστή. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι αλκοόλες : θουγιανόλη, 1-τερπινε-4-όλη, μυρκενόλη-8, στοιχεία με ισχυρή αντι-ιική, αντι-μυκητασιακή, βακτηριοκτόνο και ανόσο-διεγερτική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Thym Thujanol, της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική αξία. Είναι τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ενίσχυση του οργανισμού ενάντια στις κλασικές αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως: ρινοφαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα. Επίσης, χρησιμοποιείται για την αποσυμφόρηση και αποτοξίνωση του ήπατος, καθώς και την αντιμετώπιση της ιογενούς και της τοξικής ηπατίτιδας, ενώ επιπλέον, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, θερμαίνοντας ολόκληρο τον οργανισμό. Τέλος, συμβάλλει ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση πολλών γυναικολογικών προβλημάτων όπως: κολπίτιδες, σαλπιγγίτιδες, μυκητιάσεις. Χώρα προέλευσης: Γαλλία. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Δεν έχει παρατηρηθεί κάποιου είδους τοξικότητα. Συνίσταται η αποφυγή της χρήσης κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού.
Αντιμετωπίστε άμεσα τον πονόλαιμο, τον βήχα και το κρυολόγημα διαλύοντας 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου Thym Thujanol σε λίγη ζάχαρη ή μέλι. Μετά από 3-4 λήψεις τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Θυμάρι Βορνεόλη 10ml by Terpenic Labs thymus satureioides
€ 13,90
Om Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Κάρδαμο Bio Πόσιμο 5ml Terpenic Labs elettaria cardamomum
€ 19,90
Σάρο (Μαντραβασαρότρα) 5ml Mira Cinnamosma fra grans
€ 4,90
Δυόσμος Bio 10ml Πόσιμος by Terpenic Labs menta spicata
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή