Ξύλο του Σιάμ (Fokienia Odginsii) 10ml Terpenic Labs

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8002
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Vietnam
Εταιρεία Terpenic Labs
Ονομασία fokienia hodginsii
Barcode 8436553172932
Το Ξύλο του Σιάμ, επιστημονική ονομασία Fokienia hodginsii, είναι ένα αειθαλές, κωνοφόρο δέντρο, της οικογένειας Cupressaceae που φτάνει σε ύψος τα 20 -25 μέτρα. Έχει καταγωγή από την Κίνα (επαρχία Φουκιένα) και το Βιετνάμ και το συναντάμε σε ορεινές περιοχές άνω των 900 μέτρων και σε υγρά εδάφη.

Το αιθέριο έλαιο Palo de Siam γνωστό και ως Pemou, Po Mu, Fujian Cypress, Coffin Wood και Bois de Siam λαμβάνεται από την απόσταξη του φλοιού του δέντρου και έχει ένα αισθησιακό, ζεστό, κρεμώδες, άρωμα, με αχνές αποχρώσεις τριαντάφυλλου και κυπαρισσιού, ένα σαγηνευτικό μείγμα από floral και ξυλώδεις νότες.
Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η φοκιενόλη και η τρανς-νερολιδόλη, ουσίες με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αντιρευματικές και τονωτικές του ΚΝΣ ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό (κατά της σεξουαλικής κόπωσης, ιδιαίτερα των αντρών), ως ισχυρό αποσυμφορητικό του προστάτη, αλλά και γενικότερα ως διεγερτικό και νευροτονικό του οργανισμού. Σε θεραπευτικό μασάζ είναι ιδανικό για τη μείωση της φλεγμονής, την τόνωση των μυών και του δέρματος, καθώς και την ενίσχυση της ζωτικότητας. Στην αρωματοθεραπεία καλλιεργεί αισθήματα θαλπωρής, και εσωτερικής ηρεμίας, προάγει την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να ζει κάποιος καλύτερα τη στιγμή.

Τέλος, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό εντομοαπωθητικό, ιδιαίτερα κατά των κουνουπιών, γεγονός το οποίο τεκμηριώνεται από πολλές επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αιθέρια με υψηλή περιεκτικότητα σε σεσκιτερπένια. Στο Βιετνάμ πιστεύεται ότι φέρνει αιώνια ζωή.

Συνδυάζεται με Agarwood, Ξύλο Κέδρου, Μαύρη Ελάτη, Λιβάνι, Γεράνι, Grapefruit, , Λεβάντα, Νερολί, Palmarosa, Σανταλόξυλο, Βανίλια, και Ylang.

Προέλευση: Βιετνάμ
Προσοχή! Να φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά. Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Αποθηκεύστε μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας και φωτός.
Μόνο για εξωτερική χρήση!

Δείτε επίσης

Καφές (Coffee Roasted) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coffea arabica
€ 14,90   € 11,90
Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus globulus
€ 3,00
Ελίχρυσος (Everlasting) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body helichrysum angustifolia
€ 79,00
Λεμονοχορτο (Lemongrass) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon citratus
€ 12,80
Βασιλικος (Basil) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ocimum basilicum
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή