Βαλεριάνα (Valeriana) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 39,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2589
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Serbia
Ονομασία valeriana officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Η Βαλεριάνα (Valeriana officinalis) είναι ένα ανθεκτικό, πολυετές φυτό με ροζ ή άσπρα λουλούδια, που ανθίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδημεί στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Το αιθέριο έλαιο της Βαλεριάνας παράγεται από τη ρίζα του φυτού με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού και έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία και τη φαρμακοποιία, κυρίως λόγω της αγχολυτικής του δράσης.

Η ρίζα της Βαλεριάνας ήταν από τα πιο διαδεδομένα φαρμακευτικά βότανα στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ο Γαληνός, Ρωμαίος φιλόσοφος και γιατρός ελληνικής καταγωγής, τη συνιστούσε για τη θεραπεία της αϋπνίας. Αργότερα, κατά το μεσαίωνα, επικράτησε η αντίληψη ότι τα αρώματα από εκχυλίσματα λουλουδιών Βαλεριάνας έχουν έντονη επίδρασή στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Θεωρούνταν ότι προσφέρουν συναισθηματική εξισορρόπηση και πνευματική ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, διερευνάται κλινικά ο τρόπος με τον οποίο η Βαλεριάνα επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τα ενεργά συστατικά (βαλερόνη, βαλερινικό οξύ κ.α) που ευθύνονται για την αγχολυτική της δράση της. Φαίνεται ότι οι δραστικές της ουσίες επιδρούν στις συνάψεις των νευρικών κυττάρων και συγκεκριμένα στους υποδοχείς του GABA-αμινογλουτανικού οξέος. Τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα οφέλη της Βαλεριάνας για την ανθρώπινη υγεία αφορούν την επίδρασή της σε προβλήματα όπως η αϋπνία, το άγχος, η νευρικότητα, η κατάθλιψη, ο πυρετός, η κεφαλαλγία, η υπερκινητικότητα, οι εμμηνορροιακές κράμπες, το τρίξιμο των δοντιών και άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Το αιθέριο έλαιο της Βαλεριάνας συνδυάζεται καλά με Λεβάντα, Μανταρίνι, Πατσουλί, Πεύκο και Δενδρολίβανο.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασάζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μάραθος (Fennel) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body foeniculum vulgare
€ 4,90
Βενζόη Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs styrax tonkinensis
€ 12,90
Σημύδα Λευκή (White Birch) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body betula pendula
€ 7,90
Λεβάντα Άγρια η Στοιχιάς (stoechas) Πόσιμη 10ml Terpenic Labs lavandula stoechas
€ 28,90
Επιστροφή στην κορυφή