Σανταλόξυλο 10ml Ancient Wisdom

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7971
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Ancient Wisdom
Ονομασία amyris baslamifera
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 5055796528462
Προέλευση Haiti
Το δέντρο Amyris balsamifera αναπτύσσεται αυτοφυώς στην Αϊτή. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λάδι, ο φλοιός του καίγεται όπως το κερί και γι' αυτό ονομάζεται “ξύλο κεριού” από τον ντόπιο πληθυσμό. Η βοτανική προέλευσή του δέντρου ήταν άγνωστη μέχρι το 1886, όταν οι κύριες διαφορές μεταξύ αυτού και του αληθινού σανταλόξυλου εντοπίστηκαν με μικροσκοπική εξέταση των φύλλων.

Το αιθέριο έλαιο Sandalwood της εταιρίας Ancient Wisdom προέρχεται από το δέντρο Amyris balsamifera με την μέθοδο της απόσταξης με ξηρό ατμό του φλοιού και των κλαδιών του. Το άρωμά του είναι ζεστό, έντονο και βαθύ και θυμίζει έντονα τη μυρωδιά του πραγματικού σανταλόξυλου.

Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι σε ποσοστό 70% οι \σεσκιτερπενόλες: καδινόλη και βαλσαμιόλη, ουσίες με αντισηπτικές, αποσυμφορητικές, μαλακτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των κιρσών των αιμορροΐδων και της καρδιακής κόπωσης, καθώς και για την τόνωση της κυκλοφορίας του φλεβικού και λεμφικού συστήματος. Συμβάλλει εξαιρετικά στην αναγέννηση του δέρματος και στην επιβράδυνση της γήρανσης, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κυστίτιδας και των κολπικών λοιμώξεων, καθώς και στη θεραπεία του βήχα, του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του άγχους, της ευαισθησίας, της αϋπνίας, ενώ δρα και ως αφροδισιακό, καταπολεμώντας την ανικανότητα και τη ψυχρότητα. Οι ηρεμιστικές του ιδιότητες συμβάλλουν ιδιαίτερα στη χαλάρωση τον διαλογισμό και το θεραπευτικό μασάζ.

Χρησιμεύει και ως σταθεροποιητικό της βάσης για την παρασκευή καλλυντικών, αρωμάτων και σαπουνιών. Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%.

Συνδυάζεται υπέροχα με: Κέδρο, Κιτρονέλλα, Τζίντζερ, Λεβάντα, Υλάνγκ Υλάνγκ. Αναμειγνύεται συνήθως με κάποιο λάδι βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο, σταφυλέλαιο, έλαιο jojoba ή αβοκάντο. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.
Χώρα προέλευσης: Αϊτή

Δείτε επίσης

Κάρδαμo (Cardamom) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body elettaria cardamomum
€ 17,90
Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Ρίγανη Μαρόκου (Oregano) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body origanum compactum
€ 5,90
Κορίανδρος (Coriander Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coriandum sativum
€ 5,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Επιστροφή στην κορυφή