Λεβάντα η Πλατύφυλλος (Spike) Bio Πόσιμη Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5311
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία lavandula latifolia
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553160342
Η Λεβάντα η πλατύφυλλος ή σταχυώδης ή πορτογαλική (Lavender Spike), επιστημονική ονομασία Lavandula latifolia, είναι ένας πολυετής, αρωματικός θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών ενδημικός στις ημιορεινές και θαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας, της νότιας Αγγλίας και της Γαλλίας, κάτω από τα 800μ., ο οποίος φτάνει σε ύψος τα 80 εκατοστά. Τα άνθη του, ιδιαίτερα αρωματικά, σχηματίζουν πυκνούς, κυλινδρικούς, με μεγάλο ποδίσκο στάχεις και έχουν χρώμα κυανωϊώδες. Στην λαϊκή ιατρική το φυτό θεωρούνταν “Φάρμακο άμεσης δράσης” λόγω της ταχείας και αποτελεσματικής επενέργειάς του στις επιπτώσεις από δαγκώματα οχιάς.

To αιθέριο έλαιο “Lavender Spike ” λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα φρέσκο, ποώδες άρωμα με έντονο καμφορώδες υπόχρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Τερπενικές αλκοόλες: linalool 30-46%, τα Οξείδια: 1,8 1.8 cineol 25-35%, και οι Κετόνες: καμφορά 8-20%, ουσίες με σημαντική επουλωτική, αναλγητική, αντιμυκητιασική και
ανοσοδιεγερτική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο “Lavender Spike ” της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει άμεσα από τσιμπήματα και εγκαύματα κάθε είδους, ενώ συμβάλλει και στη θεραπεία των ιώσεων και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού όπως: βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα και ωτίτιδα, αλλά και στην ίαση πολλών γυναικολογικών και δερματικών μυκητιάσεων. Επιπλέον, θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρό επουλωτικό, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δράση του και στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων, όπως έκζεμα, έρπις, έλκωμα, ψωρίαση. Τόπος προέλευσης: Ισπανία.
Συνδυάζεται πολύ καλά με: Δάφνη, Μανταρίνι, Μοσχοκάρυδο, Πατσουλί.
Για ηλιακό έγκαυμα: Ίση ποσότητα από Αμάραντο + Lavender Spike + Γεράνι, σε βάση αργανέλαιου. Εφαρμόστε 2 - 3 φορές την ημέρα.

Blending Note: Top

Δείτε επίσης

Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 39,90
Ύσσωπος Πόσιμος Bio 5ml Terpenic labs
€ 18,90   € 12,90
Νέρολι (Neroli) 10ml by Ancient Wisdom citrus aurantium
€ 89,90
Ευκάλυπτος Λεμόνι 5ml Mira Eucalyptus Citriodora
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή