Σιτρονέλα Βιολογική (Citronella) 10ml Ancient Wisdom

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8322
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Indonesia
Ονομασία cymbopogon nardus
Barcode 5055796562435
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Ancient Wisdom
Η Σιτρονέλα ή Κιτρονέλα (Citronella) προέρχεται από απόσταξη με ατμό από δύο είδη φυτών, το Cymbopogon nardus της Κεϋλάνης και το Cymbopogon winderianus της Ιάβας. Οι αρχαίοι πολιτισμοί στην Ινδονησία, την Κίνα και την Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν την Σιτρονέλα για να απωθούν τα έντομα και ειδικά τα κουνούπια. Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας διαθέτει ένα φρέσκο, βοτανικό, ξυλώδες και όξινο άρωμα, το οποίο συνδυάζεται με τα αιθέρια έλαια λεμονιού, λεβάντας, ευκαλύπτου, ρίγανης, μέντας, δεντρολίβανου, φασκόμηλου και θυμαριού δημιουργώντας μοναδικές αρωματικές συνέργιες.

Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλα είναι ευρέως γνωστό για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες καθώς αποτελεί ένα βιο-παρασιτοκτόνο, το οποίο απωθεί τα έντομα, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Επίσης, διαθέτει τονωτική, διεγερτική και αναλγητική δράση ενώ συγχρόνως αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα, αποβάλλει το άγχος και δημιουργεί μια αίσθηση αισιοδοξίας και ψυχικής ευεξίας. Επιπλέον, μειώνει την υπερβολική εφίδρωση, ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις και συμβάλλει αποτελεσματικά στην φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για το πεπτικό σύστημα καθώς θεραπεύει την κολίτιδα και τις εντερικές λοιμώξεις και καταπολεμά την δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα.
Τέλος, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, του κρυολογήματος, της γρίπης και της νευραλγίας.

Προέλευση: Πορτογαλία

Προφυλάξεις
Πιθανή ευαισθησία του δέρματος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Για χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, το εσωτερικό των αυτιών και τις ευαίσθητες περιοχές. Σε περίπτωση καρδιακής νόσου αποφύγετε την χρήση , διότι μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδίες.

Δείτε επίσης

Ερυθρελάτη (Spruce) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body tsuga canadensis
€ 12,90
Ρόδο Damask 10ml rosa damascena
€ 119,90
Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus paradisi
€ 19,60
Θρούμπι 10% Ιωαννίνων 10ml Κίτσος Satureja Thymbra
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή