Κηραλοιφή με μέλι ερείκης και βατόμουρο από την Melira 40ml

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 4599
Είδος Κηραλοιφές
Βάρος 40 ml
Προέλευση Hellas
Barcode 5200124180984
Εταιρεία Melira
Το ρείκι (Erica manipuliflora, ερείκη η σπονδυλανθής) ανήκει στην οικογένεια των Ερεικωδών. Είναι αυτοφυές φυτό των ορεινών περιοχών της Ευρώπης, όπου υπάρχει σε ολόκληρες εκτάσεις. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν καταγραφεί ήδη από τον Μεσαίωνα και αναφέρονται σε βιβλία του 7ου αιώνα μ.Χ.

Ως βότανο, είναι στυπτικό, ελαφρώς ηρεμιστικό και υπνωτικό, με διουρητικές, αποχρεμπτικές και εφιδρωτικές ιδιότητες, ενώ δρα ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες, ιδιαίτερα στο ουροποιητικό σύστημα.

Το Μέλι Ερείκης είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Οι μέλισσες το παράγουν από το νέκταρ της φθινοπωρινής ερείκης, γνωστής και ως 'σουσούρα' (Erica verticillata). Έχει κοκκινοχάλκινο χρώμα, έντονο άρωμα και χαρακτηριστική γεύση πικρής καραμέλας.
Εμφανίζει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και το πεπτικό σύστημα. Διαθέτει, επίσης, ηρεμιστικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες συμβάλλει στη μείωση της νευρικής υπερδιέγερσης, στη νευρική εξάντληση και την αϋπνία.
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά βοηθούν, τέλος, στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη γενική υγεία του οργανισμού.


Οι κεραλοιφές ήταν οι πρώτες κρέμες ομορφιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα. Έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα εξαιτίας των ευεργετικών θεραπευτικών στοιχείων των συστατικών τους.

Η εταιρία MELIRA διαθέτει 8 διαφορετικούς τύπους κεραλοιφής, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με μονοποικιλιακά μέλια και εκχυλίσματα βοτάνων ή έλαια φρούτων, προϊόντα πολύτιμα για την ίαση, την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Οι 8 τύποι είναι:
Με μέλι γλυκάνισου και γιασεμί.
Με μέλι θυμαρίσιο και χαμομήλι.
Με μέλι ευκαλύπτου και αλόη.
Με μέλι πορτοκαλιάς και μάνγκο.
Με μέλι αγριοβελανιδιάς και πρόπολη.
Με μέλι θυμαρίσιο και φράουλα.
Με μέλι ερείκης και βατόμουρο.
Με μέλι καστανιάς και ρίγανη.

ΧΡΗΣΗ:
Η Κεραλοιφή MELIRA με μέλι ερείκης και βατόμουρο είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν περιποίησης σώματος καθώς διαθέτει καλλυντική, αλλά και θεραπευτική δράση. Ενδείκνυται για σκασμένα χείλη, φτέρνες, αγκώνες, γόνατα, χέρια, πετσάκια νυχιών. Είναι ιδανική για χρήση μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, καθώς καταπραΰνει αποτελεσματικά την ερεθισμένη επιδερμίδα. Επίσης, είναι κατάλληλη για εγκαύματα, ερεθισμούς, έλκη, πληγές, λειχήνες, μυκητιάσεις, ξηροδερμία, καθώς και για δυσμορφίες του δέρματος, όπως, ουλές, κάλους ποδιών, σκασμένο δέρμα.

Η ελληνική ευβοϊκή εταιρία Melira, με λογότυπο το τετράδραχμο της Εφέσου, το οποίο απεικονίζει τη μέλισσα, που από τον 4ο αιώνα π.Χ. λατρευόταν ως θεότητα και η μελισσοκομία ήταν διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού κόσμου, αξιοποιώντας τη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειας που ξεκινάει από το 1935 και με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου πλέον, τεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι, τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την υψηλή τους ποιότητα στις εγχώριες αλλά και στις ξένες αγορές.

Η εταιρία πλέον έχει προχωρήσει και στην παραγωγή φυσικών βιολογικών καλλυντικών, ενώ εξειδικεύεται στη δημιουργία παραδοσιακών κεραλοιφών που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού με το βιολογικό ελαιόλαδο, το αγνό μελισσοκέρι, την πρόπολη και φρέσκα, ευωδιαστά βότανα της ελληνικής φύσης.
Το μελισσοκέρι περιέχει 300 περίπου ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα συστατικά του ελαιολάδου και της πρόπολης, φτιάχνουν ένα μείγμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, που τρέφει και τονώνει την ελαστικότητά του δέρματος και έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντισηπτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.

Δείτε επίσης

Επιστροφή στην κορυφή