Κρεμοσάπουνο με ελαιόλαδο και λεβάντα από την ΑΒΕΑ

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4620
Είδος Περιποίηση Σώματος
Βάρος 300 ml
Προέλευση Hellas (Crete)
Το κρεμοσάπουνο OLIVA της κρητικής εταιρίας ΑΒΕΑ με ελαιόλαδο και λεβάντα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν περιποίησης και προστασίας των χεριών. Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, εμποδίζει την απώλεια του νερού από τις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, και αφήνει τα χέρια και τα νύχια ενυδατωμένα και απαλά. Το έλαιο λεβάντας με την τονωτική, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική του δράση αποτρέπει την ξηρότητα της επιδερμίδας, και συμβάλλει στη μείωση της φαγούρας, της κοκκινίλας του δέρματος. Το κρεμοσάπουνο OLIVA με την ανάλαφρη υφή του καθαρίζει σε βάθος χωρίς να ερεθίζει, ξεβγάζεται άμεσα, και αφήνει την επιδερμίδα διακριτικά αρωματισμένη. Ιδανικό για την καθημερινή υγιεινή των χεριών και των νυχιών σας.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Πωλείται σε συσκευασία 300ml.
Το προϊόν είναι ελεύθερο από parabens, συνθετικά χρώματα, σιλικόνες, προπυλενογλυκόλη και συστατικά ζωικής προέλευσης.

Ελαιόλαδο
Αν και, σύμφωνα με τους μελετητές, η κοσμετολογία γεννήθηκε στα χρόνια της προϊστορίας, οι πρώτες επιστημονικές αποδείξεις για την παρασκευή καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο ήρθαν στο φως μέσα από αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αίγυπτο. Πρόκειται για φιαλίδια που περιέχουν μίγμα ελαιολάδου και μολύβδου, τα οποία βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους που χρονολογούνται από το 5.000 π.Χ.
Στη μεταγενέστερη αιγυπτιακή ιστορία, η χρήση του ελαιολάδου ως καλλυντικό διαδόθηκε περαιτέρω. Όπως είναι γνωστό, η βασίλισσα Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με αιθέρια έλαια για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών της.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό χώρο, η χρήση του ελαιολάδου στην προσωπική υγιεινή και φροντίδα του σώματος αποτελεί παράδοση που χάνεται στο χρόνο.
Σύμφωνα με γραπτές πηγές, στην αρχαιότητα, η καλλυντική, και όχι μόνο, χρήση του ελαιολάδου ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Καθώς, η προσωπική υγιεινή δεν περιελάμβανε τη χρήση σαπουνιού, οι άνθρωποι την εποχή εκείνη συνήθιζαν να αλείφουν τα μαλλιά και το σώμα τους με λάδι ελιάς για να τα καθαρίσουν, να τα αρωματίσουν και να τα κάνουν πιο απαλά.
Λογοτεχνικές αναφορές στη χρήση του ελαιολάδου στην κοσμετολογία έχουμε από τα χρόνια του Ομήρου. Στην Οδύσσεια ο Όμηρος γράφει ότι οι Χάριτες περιποιούνταν το σώμα της θεάς Αφροδίτης με αλοιφές με ελαιόλαδο, ενώ η μάγισσα Κίρκη έκανε στον Οδυσσέα μασάζ με ελαιόλαδο για "να δώσει στο σώμα του δύναμη και ενέργεια".

Τα προϊόντα περιποίησης με ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά για τη θρέψη του δέρματος, γιατί έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες συμβάλλοντας στη διατήρηση της ελαστικότητας, της υγρασίας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Τα πλούσια λιπαρά οξέα τους εμποδίζουν την απώλεια νερού από το εσωτερικό του δέρματος (αφυδάτωση), ενώ αποτρέπουν την είσοδο τοξινών από την επιδερμίδα. Η βιταμίνη Ε και τα αμινοξέα που περιέχει το ελαιόλαδο βοηθούν το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ τα αντιοξειδωτικά του, όπως οι πολυφαινόλες, προστατεύουν τα κύτταρα και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος.

Επιπλέον, η πλούσια σύστασή του σε ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο, θρέφουν τονώνουν και αναζωογονούν τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη και υγεία
Επιστροφή στην κορυφή