Λεβάντα Ανθός Προβηγκίας Αρκαδική Γη

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2184
Είδος Σαπούνια
Βάρος 250 gr
Προέλευση Hellas (Arcadia)
Η εταιρεία Αρκαδική Γη διαθέτει καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό καλλυντικό με άπειρες εφαρμογές γνωστές από την αρχαιότητα. Λόγω του κλίματος μας διαθέτουμε την καλύτερη ποιότητα από κάθε άλλο μέρος του πλανήτη. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες ( hydroxytyrosol ) που έχουν αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη E, πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη. Επιπλέον περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, νάτριου και καλίου που είναι ευεργετικές ουσίες για το δέρμα και σίδηρο που φροντίζει τα μαλλιά.

Το σαπούνι με Λεβάντα- Ανθό Προβηγκίας και Ελαιόλαδο είναι σαπούνι εμπλουτισμένο με αποξηραμένα άνθη λεβάντας Προβηγκίας (Νότια Γαλλία) η οποία είναι γνωστή ήδη από τον Μεσαίωνα. Τα μυστικά κατεργασίας που έκαναν την Προβηγκιανή Λεβάντα θρυλική σε ολόκληρο τον κόσμο, μένουν ίδια από τον καιρό των Ιπποτών και των Τροβαδούρων.Κάθε τοπική Συντεχνία, φυλά ερμητικά τις συνταγές , που προστατεύονται ακόμη - με την εθιμική έννοια - από σχετικό 'Έδικτο του Πάπα Γρηγορίου Χ (1274), ο οποίος ονομάστηκε «Πάπας της Λεβάντας». Η λεβάντα που χρησιμοποιεί η Αρκαδική Γη, προέρχεται από τους βιολογικούς λειμώνες της Νότιας Γαλλίας και ανήκει στην ποικιλία Lavendula officinalis.

Οι πολύτιμες καταπραϋντικές, σπασμολυτικές, αντιφλεγμονώδεις και αγχολυτικές ιδιότητές της, όσο και το εξαίσιό της άρωμα, δίκαια της χάρισαν τον τίτλο «Μπλε Χρυσάφι». Αυτές οι ιδιότητες της οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα της σε τανίνες (tannines) - συστατικό με έντονες αντισηπτικές ιδιότητες. Η χρήση της Λεβάντας έχει διπλή επίδραση και φυσικά υπέροχο άρωμα. Χαλαρώνει και "ηρεμεί" το σώμα και το πνεύμα, διώχνοντας το άγχος και την υπερένταση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει "προστασία" στην επιδερμίδα συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην περιποίηση ήπιων δερματικών παθήσεων (σπυριά, αμυχές κτλ.).

Έτσι το συγκεκριμένο σαπούνι είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες . Είναι το κατεξοχήν σαπούνι χαλάρωσης ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα σας φυσικά.

Στο Sensities σας προσφέρουμε την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης Αρκαδική Γη με αγνές πρώτες ύλες προερχόμενες από το εργαστήριο της φύσης της όμορφης Αρκαδίας. Η Αρκαδική Γη χρησιμοποιεί το παγκοσμίως γνωστό έξτρα παρθένο Ορεινό Αρκαδικό ελαιόλαδο. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα με τους αυστηρότερους κανονισμούς της Ε.Ε. Δεν περιέχουν βαζελίνη, σιλικόνες, parabens, propylene glycol ή mineral oils και δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί σε πειράματα πάνω σε ζώα.

Δείτε επίσης

Λεβάντα και ελαιόλαδο Bellas
€ 1,90
Jojoba και Ελαιόλαδο
€ 4,90
Γλυκόριζα και Ελαιόλαδο
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή