Θαλάσσιο Κολλαγόνο

€ 12,90



Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2865
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Προέλευση Italy
Το Θαλάσσιο Κολλαγόνο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά της σύγχρονης βιομηχανίας καλλυντικών. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο συστατικό, η χρήση του οποίου ξεκίνησε από την Ιαπωνία και σταδιακά διαδόθηκε σε ολόκληρο το κόσμο. Το Θαλάσσιο Κολλαγόνο εντοπίζεται σε λέπια ψαριών, αλλά και σε συγκεκριμένους τύπους φυκιών. Εκείνο που θα βρείτε στα Sensities, προέρχεται από τη ποικιλία φυκιών Porphyra Tenera - περισσότερο γνωστή ως Nori στην Ιαπωνία και laver στην Ουαλία.

To κολλαγόνο είναι η κύρια πρωτεϊνη που εντοπίζεται στους συνδετικούς ιστούς, σε εκείνους δηλαδή που ρόλος τους είναι να στηρίζουν τους άλλους ιστούς και να συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, στη μεταφορά και αποθήκευση θρεπτικών ουσιών κ.ο.κ. Υπάρχουν διάφορες μορφές κολλαγόνου. Εκείνος ο τύπος κολλαγόνου που θεωρείται πως ευθύνεται για τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας είναι ο τύπος κολλαγόνου ΙΙΙ, εκείνος δηλαδή που εντοπίζεται άφθονος στα φύκια Porphyra Tenera.

To θαλάσιο κολλαγόνο θεωρείται σήμερα ως ένα από τα πλέον αντιγηραντικά συστατικά της βιομηχανίας καλλυντικών. Πιστεύεται πως ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, συμβάλει στη μείωση της έντασης των ρυτίδων και γενικότερα προσφέρει φρεσκάδα και ζωντάνια στην ώριμη επιδερμίδα.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο που θα βρείτε στα Sensities είναι υδατοδιαλυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλυμένο σε 5%, είτε ως συστατικό σε καλλυντικά (ενυδατικές κρέμες, body lotions, σαμπουάν κ.ο.κ.) είτε με υαλουρονικό (για serum) . Είναι παχύρευστο με ελαφριά χαρακτηριστική μυρωδιά (δεν μυρίζει άσχημα όπως τα κολλαγόνα ζωικής προέλευσης) και πολύ υψηλής ποιότητας και καθαρότητας.

  Δείτε επίσης

Βιταμίνη C (Ασκορβικό φωσφορικό νάτριο)
€ 6,90
Cocamidopropyl Betaine
€ 2,90
Σόδα Πλυντηρίου
€ 2,50
Κετυλική Αλκοόλη
€ 3,00
Ενεργός Άνθρακας
€ 3,90
  Επιστροφή στην κορυφή