Στεατίνη (Στεαρικό Οξύ)

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2509
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Η Στεατίνη ή στεαρίνη (Στεαρικό Οξύ), είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συστατικά καλλυντικών. Θα το βρείτε σε σχεδόν όλα τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου και σώματος, καθώς και σε σαπούνια. Πρόκειται για ένα από τα πολλά κορεσμένα λιπαρά οξέα, που εντοπίζονται τόσο σε φυτικούς όσο και σε ζωικούς οργανισμούς. Η περιεκτικότητα του είναι ιδιαίτερα υψηλή (28 - 45%) στο βούτυρο κακάο και το βούτυρο καριτέ (από τα οποία και προέρχεται μετά από επεξεργασία).

Όταν η Στεατίνη χρησιμοποιείται στη παραγωγή σαπουνιών ελαιολάδου (ψυχρή μέθοδος), τότε συμβάλει στην αύξηση της σκληρότητας και στη διατήρηση του σχήματος των σαπουνιών. Αν και δεν υπάρχει "απόλυτος" κανόνας για τη ποσότητα που απαιτείται όταν το στεαρικό οξύ χρησιμοποιείται στη παρασκευή σαπουνιών (εξαρτάται από τα έλαια που χρησιμοποιούνται), εντούτοις 5-8 γραμμάρια στεατίνης ανά κιλό ελαίου είναι ένας καλός "οδηγός".

Όταν το στεαρικό οξυ χρησιμοποιείται σε καλλυντικά σκευάσματα όπως είναι κρέμες, λοσιόν κ.ο.κ., τότε το Στεαρικό Οξυ λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής ("δένει" έλαια με νερό), ως συστατικό αύξησης της πυκνότητας του καλλυντικού και ως ενισχυτικό της ενυδατικής δράσης του. Μία αναλογία Στεατίνης περίπου 3% είναι αρκετή για να αυξήσει την πυκνότητα μίας λοσιόν (αντίστοιχα θα χρειάζονταν 10-15% "βουτύρων" για να επιτευχθεί ανάλογο αποτέλεσμα).

Η στεατίνη που θα βρείτε στα Sensities είναι πραγματικό Στεαρικό Οξύ (όχι ανάμειξη με παλμιτικό οξύ) και η επεξεργασία του γίνεται στην Αγγλία, κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

  Δείτε επίσης

Gosulin IL
€ 5,90
Λευκό Σαπούνι Πούδρα 500γρ
€ 3,90
Καυστική Ποτάσα 1kg
€ 5,00
Άμυλο Βρώμης
€ 4,90
  Επιστροφή στην κορυφή