Carnauba Wax

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3193
Είδος Κεριά
Το κερί carnauba είναι ένα κερί φυτικής προέλευσης το οποίο προέρχεται από τα φύλλα του φοίνικα με τη λατινική ονομασία Copernicia cerifera. Ο συγκεκριμένος φοίνικας είναι αυτοφυές δέντρο στις βορειοανατολικές περιοχές της Βραζιλίας γι’ αυτό και το κερί carnauba μπορεί να το συναντήσετε και σαν Brazil wax και είναι γνωστό ως «ο βασιλιάς των κεριών». Λαμβάνεται από τα φύλλα του φοίνικα Carnauba, έπειτα από τη συλλογή και την ξήρανσή τους, αρχικά με τη μορφή σκληρών κίτρινων-καφέ νιφάδων. Ακολουθεί ο καθαρισμός του, που επιτυγχάνεται με διήθηση, φυγοκέντρηση, και λεύκανση. Χρησιμοποιείται ευρέως σαν μέσο επικάλυψης για ταμπλέτες, φάρμακα και ζαχαρωτά καθώς και για αδιαβροχοποίηση στα βιομηχανικά βερνίκια. Πολύ διαδεδομένη είναι η χρήση του κεριού στα καλλυντικά και σε προϊόντα μακιγιάζ όπως σε κραγιόν, lip gloss, concealer και μάσκαρα.

Το Carnauba wax είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν διαλύεται στο νερό, γεγονός που το καθιστά το ένα ιδανικό αδιάβροχο υλικό. (Αποτελείται κυρίως από αλειφατικούς εστέρες 40% κ.β), διεστέρες 4-υδροξυκινναμωμικό οξύ 21.0 wt%, ω-υδροξυκαρβοξυλικά οξέα 13.0 wt%, και αλκοόλες λιπαρού οξέος 12% κ.β.).

Επειδή είναι τόσο σκληρό στη σύσταση του, το κερί carnauba συνήθως συνδυάζεται με άλλα κεριά, όπως το κερί μέλισσας για να μπορέσει να δουλευτεί πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε το σε πολύ μικρό ποσοστό στα καλλυντικά σας, εάν θέλετε να έχουν μια μαλακή προς μεσαία σύσταση. Ένα ποσοστό 0,5-1,0% είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά.

Το κερί Carnauba μπορεί να προσφέρει γυαλιστερό φινίρισμα και προστασία, ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε κεριά αυτοκινήτων, γυαλιστικά παπουτσιών, προϊόντα περιποίησης δερμάτινων ειδών, οδοντικά νήματα, γυαλιστικά οργάνων, δαπέδων, επίπλων κ.α. Χρησιμεύει ακόμα ως εναλλακτική λύση, αντί για τη χρήση ζελατίνη ή σιλικόνης, αλλά και για την επικάλυψη χαπιών στη φαρμακοβιομηχανία. Λόγω των υποαλλεργικών και μαλακτικών του ιδιότήτων, καθώς και της λάμψης του, εμφανίζεται ως συστατικό σε πολλές συνταγές καλλυντικών, όπου χρησιμοποιείται για να πυκνώσει κραγιόν, eyeliner, μάσκαρα, σκιές ματιών και άλλα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος.

Το κερί carnauba λιώνει στους 82-86ο C, ένα σημείο τήξης ιδιαίτερα υψηλό για φυσικό κερί. Για να το συγκρίνετε, υπολογίστε ότι το κερί μέλισσας έχει σημείο τήξης στους 62-64ο C. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα το λιώσετε μαζί με άλλα κεριά, βούτυρα ή έλαια, μιας και είναι εξολοκλήρου ελαιοδιαλυτό.

Διατηρείται καλά κλεισμένο σε σκιερό και ξηρό περιβάλλον για περίπου 4 χρόνια.

  Δείτε επίσης

Μελισσοκέρι Λευκό
€ 2,90
PYR Scented Candle by Journaper Perfumes
€ 21,90
MANIA Scented Candle by Journaper Perfumes
€ 21,90
Αμύγδαλο Κερί
€ 4,90
Emulsifying Wax NF
€ 3,90
  Επιστροφή στην κορυφή