Ξυλιτόλη 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4178
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 gr
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Ξυλιτόλη - Sensities

Η ξυλιτόλη είναι μια οργανική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται ως φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης και ανευρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως στα βατόμουρα, το φλοιό του καλαμποκιού, τη βρώμη και τα μανιτάρια. Η ξυλιτόλη είναι σχεδόν τόσο γλυκειά όσο το ζαχαροκάλαμο, παρέχοντας μόνο τα δύο τρίτα της ενέργειας που προσφέρει αυτό.

Ένα κουταλάκι του γλυκού (5mL) ξυλιτόλης θεωρητικά αποδίδει 9,6 θερμίδες, ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης θεωρητικά αποδίδει 15 θερμίδες. Επίσης, ενώ η ζάχαρη έχει 4 γραμμάρια καθαρού βάρους υδατανθράκων ανά 5 ml, η ξυλιτόλη δεν έχει καθόλου υδατάνθρακες.
Η ξυλιτόλη ουσιαστικά δεν έχει παραμένουσα γεύση, και έχει επίσης χαρακτηριστεί ως «ασφαλής για διαβητικούς και άτομα με υπεργλυκαιμία». Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι σακχαροαλκοόλες έχουν λιγότερες επιπτώσεις στο σάκχαρο ενός ανθρώπου απ' ό,τι η κοινή ζάχαρη.

Η ξυλιτόλη επίσης είναι φιλική προς τα δόντια. Κάποιες παλιότερες έρευνες στη Φινλανδία βρήκαν ότι μια ομάδα που μασούσε τσίκλες με ζάχαρη είχε 2,92 αλλοιωμένα, χαμένα ή σφραγισμένα δόντια, ενώ μια ομάδα που μασούσε τσίκλες με ξυλιτόλη είχε 1,04 αλλοιωμένα, χαμένα ή σφραγισμένα δόντια. Σε άλλη έρευνα οι ερευνητές παρακολούθησαν μητέρες που μασούσαν τσίκλες με ξυλιτόλη 3 μήνες μετά τον τοκετό έως ότου τα παιδιά τους γίνουν 2 ετών.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η ομάδα με τις τσίκλες που είχαν ξυλιτόλη είχε 70% μείωση στις κοιλότητες. Κάποιες πιο πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η ξυλιτόλη, έχοντας παρόμοιες ιδιότητες με τη σακχαρόζη, μειώνει την οδοντική πλάκα και αφού προσελκύσει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, τους "σκοτώνει" μέσω αθρεψίας, επιτρέποντας έτσι στο στόμα να αναδομήσει τα δόντια που έχουν φθαρεί με λιγότερη ενόχληση.
Η ξυλιτόλη είναι κατάλληλη να χρησιμποιηθεί σαν γλυκαντική ουσία, σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, όπως οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα, παρέχεται καθαρή σε μορφή σκόνης και είναι υδατοδυαλιτή.

Δείτε επίσης

Βιταμίνη B3 (Nicotinamide / Niacinamide) 100gr
€ 4,90
Σόδα Πλυντηρίου 1Kg
€ 5,00
Aloe Vera Gel 500ml
€ 16,90
3D shaper (Lifting Effect) 10ml Nature & Body
€ 9,90
BTMS 100gr
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή