Βιταμίνη C (Παλμιτικό Ασκορβύλιο)

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5897
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 10 gr
Προέλευση Germany
Το παλμιτικό ασκορβύλιο (ascorbyl palmitate) είναι ένα σχετικά νέο παράγωγο της βιταμίνης C, (η εστεροποιημένη μορφή της), το οποίο λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά προϊόντα και προϊόντα φροντίδας του δέρματος, καθώς διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ), χωρίς όμως τα τρωτά της σημεία.

Θεωρείται ιδιαίτερα σταθερό, ήπιο και ασφαλές ενεργό συστατικό με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές, αντιερεθιστικές και τονωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με ποικίλες έρευνες πιστεύεται ότι διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου, ενός από τα βασικότερα συστατικά του ιστού στήριξης του δέρματος, η σύνθεση του οποίου μειώνεται με την πάροδο των χρόνων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιγηραντική διαδικασία. Παράλληλα φαίνεται ότι βοηθά στην ανανέωση των ινοβλαστών (κύτταρα του χόριου), αποτρέποντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ θεωρείται ότι προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες ιδιαίτερα εξαιτίας των περιβαλλοντικών πιέσεων (ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία), Επιπλέον, πιστεύεται ότι λειτουργεί και ως ισχυρό λευκαντικό του δέρματος, προλαμβάνοντας την υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας και αποτρέποντας τις κηλίδες εξαιτίας του ήλιου και της ηλικίας. Τέλος, σε αντίθεση με το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), το οποίο οξειδώνεται άμεσα, όταν έρχεται σε επαφή με το φως και τον αέρα, και ως εκ τούτου θεωρείται ιδιαίτερα ασταθές και ευαίσθητο, το παλμιτικό ασκορβύλιο έχει αποδειχθεί λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα, ενώ έχει καταφανεί και η αποτελεσματική του συμβολή στην καταπολέμηση της ακμής και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, χωρίς να είναι εξαρτώμενο από το pH.


Μπορεί να προστεθεί είτε στην υδατική είτε στην ελαιώδη φάση ενός καλλυντικού παρασκευάσματος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαπούνια, λοσιόν, κρέμες, βάλσαμα για τα χείλη κλπ.
Επιπλέον, θεωρείται ιδανική προσθήκη των σκευασμάτων φροντίδας και περιποίησης, ιδιαίτερα των βαμμένων μαλλιών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής του τεχνητού χρώματος.

Ποσοστό χρήσης: 0,5 - 1%
Εν μέρη υδατοδιαλυτό


Για να μάθετε πως να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη C για να παρασκευάσετε μια 24h αντιγηραντική κρέμα με φωτοπροστασία πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ανθρακικό Ασβέστιο
€ 1,20
Οξέα Φρούτων Advanced
€ 9,90
Γαλακτικό Νάτριο 60%
€ 2,90
Χαβιάρι Amino Glycogen
€ 9,90
Γλυκολικό οξύ 30ml
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή