Δάφνη Βιολογική 20gr Health Trade

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5842
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία pimenta racemosa
Barcode 5200700800985
Εταιρεία Health Trade
Η Δάφνη, λατινική ονομασία Laurus nobilis L.(Δάφνη η ευγενής) είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών, ενδημικό στην Ασία, τις Μεσογειακές χώρες και τη Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα, εκτός από αυτοφυής, καλλιεργείται και η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά κλπ.

Στο φυτό αποδίδονται φαρμακευτικές ιδιότητες ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Ο Ιπποκράτης τη χορηγούσε ως αναλγητικό μετά τον τοκετό, καθώς και για την αντιμετώπιση διάφορων γυναικολογικών προβλημάτων. Οι Αρχαίοι Έλληνες με τους κλώνους της δάφνης της απολλωνείου, στεφάνωναν τους νικητές, συνήθεια που διατηρείται μέχρι και τις μέρες μας.

Η θεραπευτική δράση της δάφνης είναι πολλαπλή. Επιδεικνύει ευεργετικές ιδιότητες για ορισμένες διαταραχές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, καταπραϋντικές για αρθραλγίες και κνησμούς, κατευναστικές για το στομάχι, αλλά και διουρητικές, εφιδρωτικές, σπασμολυτικές και εμμηναγωγικές. Το αφέψημα ή το έγχυμα των φύλλων της είναι άριστο διουρητικό, ενώ παράλληλα καταπολεμά τον μετεωρισμό, τη δυσπεψία, τους κολικούς των εντέρων, τη διάρροια και τα εντερικά παράσιτα, αλλά και την υψηλή χοληστερίνη που προκαλείται από το άγχος. Επιπλέον, οι ατμοί του αφεψήματος θεωρούνται τονωτικοί της αναπνοής και αντικαταρροϊκοί. Το αφέψημα των φύλλων και των καρπών λειτουργεί επίσης, ως επουλωτικό και απολυμαντικό μέσο για την περιποίηση των πληγών, αλλά και ως τονωτικό μέσο για την καταπολέμηση της αϋπνίας, της έντασης και της ανορεξίας.

Ως κατάπλασμα και αλοιφή χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδας, ενώ βοηθά και σε περιπτώσεις τραυματισμών, διαστρεμμάτων και θλάσεων. Με το αφέψημα, κάνουμε επίσης, πλύσεις για την αντιμετώπιση των στοματικών μολύνσεων, αλλά και εξωτερικά, στο τριχωτό της κεφαλής για την μείωση της τριχόπτωσης και των λευκών τριχών, καθώς και την εξάλειψη της πιτυρίδας. Τέλος, τα ξηρά φύλλα της δάφνης χρησιμεύουν στην μαγειρική ως καρύκευμα (στιφάδο, φακές, σάλτσες), αλλά και φρέσκα στο ντουλάπι, ως μέσο προφύλαξης των τροφίμων από τα έντομα.

Δείτε επίσης

Τανατσέτο (Θηρανθεμις) 100gr Tanacetum vulgare
€ 3,90
Αρτεμισία (Αψιθιά) 50gr Health Trade Artemisia Vulgaris
€ 2,90
Δίκταμο Βιολογικό 20gr Health Trade origanum dictamnus
€ 4,90
Λαπάχο - Πάου ντ' Άρκο (Lapacho) 1Kg Tabebuia impetiginosa
€ 41,30
Γαιδουράγκαθο Βιολογικό 40gr Health Trade carduus marianus
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή