Αρτεμισία (Αψιθιά) 50gr Health Trade

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8826
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 50 gr
Προέλευση Bulgaria
Εταιρεία Health Trade
Ονομασία Artemisia Vulgaris
Η Αρτεμισία (Artemisia vulgaris - mugwort) είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα συναντάμε επτά διαφορετικά είδη Αψιθιάς, κυρίως στα ορεινά δάση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλλά και στη Κρήτη. Η Αρτεμισία ανθοφορεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα και έχει ξυλώδη ρίζα.

Ιστορικά η Αρτεμισία χρησιμοποιήθηκε ως βοτανο από πολλούς λαούς. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες συνήθιζαν να βάζουν φύλλα Αρτεμισίας στα σανδάλια τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μυκητιάσεις και να ανακουφίσουν τα πονεμένα πέλματα κατά τη διάρκεια κάποιας μεγάλης πορείας. Ο Ιπποκράτης αναφέρει την Αψιθιά ως βοτανο που επισπεύδει και διευκολύνει το τοκετό. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν την Αρτεμισία από το 500 π.Χ. ενώ και σήμερα αποτελεί σημαντικό βοτανο στη Μοξαθεραπεία (καύση της Αψιθιάς σε σημεία βελονισμού).

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αρτεμισία χρησιμοποιείται σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά την εξομάλυνση της εμμηνορρυσίας (περιόδου). Σε αυτή τη περίπτωση θεωρείται πως βοηθάει τόσο ως εμμηναγωγό (προκαλεί αιμορραγία, όταν δεν έχει έμφανιστεί κανονική έμμηνη ρύση), όσο και στην αντιμετώπιση της υπερμηνόρροιας (υπερβολική αιμόρροια). Η Αρτεμισία χρησιμοποιείται και ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών - για αυτό το λόγο άλλωστε ανήκει στα λεγόμενα "βοτανα για αδυνάτισμα". Παράλληλα θεωρείται πως αυξάνει τη παραγωγή της χολής, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και αντιμετωπίζει τη δυσπεψία, τις καούρες και το "φούσκωμα".

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η κατανάλωση της Αρτεμισίας πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Πολυήμερη κατανάλωση της ενδέχεται να προκαλέσει ζαλάδες και πονοκεφάλους. Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται από τους Βοτανοθεραπευτές είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιάς σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλυτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα. Η Αρτεμισία είναι ιδιαίτερα πικρή και για αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμηθεί η προσθήκη μελιού στο ρόφημα.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Αρτεμισίας που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Γάλλιο (Cleavers) 100gr Galium Aparine
€ 4,90
Αλχιμήλλη (Ladie's Mantle) 1Kg alchemila alpina
€ 34,30
Βίσκος - Γκυ (Mistletoe) 100gr Viscum Album
€ 3,90
Δίκταμο (Dittany of Crete) 100gr origanum dictamnus
€ 9,90   € 7,90
Σιταρόχορτο 100gr triticum aestivum
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή