Χρυσάνθεμο 1Kg

€ 69,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8879
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Ονομασία Chrysanthemum morifolium
Εταιρεία Nature & Body
Το Χρυσανθεμο (Chrysanthemum morifolium) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Asteraceae. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στην Ασία και τη Βορειανατολική Ευρώπη. Τα Χρυσάνθεμα είναι γνωστά σε ολόκληρο το κόσμο, λόγω των υπέροχων λουλουδιών τους - τα οποία είναι βέβαια πολύ πιο εντυπωσιακά από το "άγριο" χρυσάνθεμο.

Το Χρυσανθεμο (γνωστό στην Ελλάδα και ως Παρθενούλι ή Παρθένιο) ήταν γνωστό στη Κίνα και άρχισε να καλλιεργείται από το 15ο αιώνα π.Χ. - κατά κύριο λόγο ως θεραπευτικό και όχι ως διακοσμητικό φυτό. Η σπουδαιότητα του χρυσάνθεμου ήταν τέτοια, που μία αρχαία Κινέζικη πόλη ονομάστηκε Chu-Hsien (πόλη των χρυσάνθεμων). Το Χρυσανθεμο χρησιμοποιήθηκε από τους Κινέζους για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των κρυολογημάτων και για την ανακούφιση από το πυρετό. Το Χρυσανθεμο διαδόθηκε στη Ιαπωνία τον 8ο αιώνα και αποτέλεσε το σήμα της Αυτοκρατορικής σφραγίδας και αργότερα το εθνικό "λουλούδι" της χώρας. Στην Ευρώπη έγινε γνωστό μόλις τον 17ο αιώνα, όταν και πήρε το σύγχρονο όνομα του από το Σουηδό βοτανολόγο Carl Linnaeus που χρησιμοποίησε δύο Ελληνικές λέξεις ("χρυσό" και "άνθος" για να το περιγράψει). Ο Διοσκουρίδης αναφέρεται στο Χρυσάνθεμο με την ονομασία Παρθένιον.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Χρυσανθεμο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της υπέρτασης (και των προβλημάτων που οφείλονται σε αυτήν), αλλά και για μία ακόμη σειρά προβλημάτων υγείας. Το συγκεκριμένο βότανο θεωρείται λοιπόν πως έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, καθώς και σε καταστάσεις χρόνιων πονοκεφάλων, ξαφνικών ζαλάδων, χρόνιου πόνου στα μάτια και του "κουδουνίσματος" στα αυτιά (tinnitus) - παθήσεις που συχνά "συνοδεύουν" την υπέρταση.

To ρόφημα Χρυσάνθεμου θεωρείται πως αποτοξινώνει τον οργανισμό, συμβάλει στην αντιμετώπιση του πυρετού και βοηθάει στη ενίσχυση του οργανισμού κατά των λοιμώξεων, καθώς φέρεται να έχει αντιβιοτικές ιδιότητες.

Σε εξωτερική χρήση, το Χρυσάνθεμο λέγεται πως ξεκουράζει τα πονεμένα, κουρασμένα και πρησμένα μάτια, ειδικά όταν το πρόβλημα οφείλεται σε πολύωρη εργασία μπροστά από υπολογιστή ή σε πολύωρο καθημερινό διάβασμα.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, το Χρυσανθεμο μπορεί να γίνει αφέψημα αν το αφήσετε σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου βοτάνου για 1 "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Χρυσάνθεμου την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Χρυσάνθεμου που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Βάτος - Ρούβος (Blackberry) 100gr rubus fruticosus
€ 4,90
Σιταρόχορτο 100gr triticum aestivum
€ 3,90
Εχινάκεια (Coneflower) 1Kg echinacea purpurea
€ 34,30
Ρείκη (Heather) 100gr calluna vulgaris
€ 5,90
Ταραξάκο (Dandelion) 1Kg taraxacum officinale
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή