Χαμομήλι (Chamomile) Εκχυλισμα 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2434
Είδος Εκχυλίσματα Βοτάνων
Βάρος 10 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία anthemis nobilis
Εταιρεία Nature & Body
Τα εκχυλίσματα βοτάνων αποτελούν ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά της σύγχρονης βιομηχανίας καλλυντικών. Η χρήση τους, θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε στα σπιτικα καλλυντικα σας μερικές από τις εκπληκτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Το εκχύλισμα χαμομηλιού (Chamomile Extract) προέρχεται από την επεξεργασία των ανθών του φυτού Matricaria recutita, το οποίο είναι γνωστό ως Άγριο ή ως Γερμανικό χαμομήλι. Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως το Χαμομήλι έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη δράση (η οποία φαίνεται να οφείλεται στην ουσία α-bisabolol) και πως αποτελεί πραγματικό "βάλσαμο" για την ευαίσθητη και ευερέθιστη επιδερμίδα. Φέρεται να περιορίζει τον "κνησμό" (φαγούρα) και τις "κοκκινίλες", καθώς συμβάλει στη φυσική "απολέπιση" και αναγέννηση της επιδερμίδας (λόγω της δραστικής ουσίας apigenin). Το χαμομήλι θα το βρείτε σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δερματοπαθειών, των εκζεμάτων και της ακμής.

Το εκχύλισμα χαμομηλιού είναι ιδανικό "συμπλήρωμα" των καλλυντικών που παρασκευάζονται για τη περιποίηση και ενυδάτωση της πολύ ευαίσθητης επιδερμίδας. Είναι επίσης ιδανικό συμπλήρωμα για προϊόντα που απευθύνονται σε άτομα που υποφέρουν από δερματικές παθήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες, lotions, body butters, σαμπουάν αλλά και σε σαπούνια.

Όλα τα καλλυντικά εκχυλίσματα βοτάνων της Ethereal Nature είναι απαλλαγμένα από αλκοόλ και παρασκευάζονται με τη χρήση οργανικής φυτικής γλυκερίνης. Βελτιώνουν την ενυδατική "δύναμη" των homemade καλλυντικών σας και τα "ενισχύουν" με τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Όπως και στη περίπτωση των αιθερίων ελαίων, η συμμετοχή τους στα καλλυντικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 2,0%, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρά (1:3).

Τα εκχυλίσματα βοτάνων της Ethereal Nature είναι ειδικά σχεδιασμένα για καλλυντική χρήση (εξωτερική εφαρμογή). Για εσωτερική κατανάλωση (κατάποση), σας προτείνουμε να δείτε τα βάμματα βοτανων.

Δείτε επίσης

Αλθαία (Marshmallow) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Althaea officinalis
€ 4,90
Επιλόβιο (Willowherb) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body epilobium ciliatum
€ 4,90
Ευφραζία (Eyebright) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 4,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body hippophae rhamnoides
€ 4,90
Ύσσωπος (Hyssop) Εκχύλισμα 10ml Nature & Body Hyssopus officinalis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή