Σημύδα Βάμμα (White Birch) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4698
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία betoula alba
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
H σημύδα, ή Betula Pubescens, όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, είναι ένα όμορφο φυλλοβόλο δέντρο ύψους 20-25 μέτρων, με λεπτό κορμό και ασημένιο φλοιό, το οποίο φύεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και ζει από 100 έως 400 χρόνια. Στην Ελλάδα το συναντάμε στα βόρεια της χώρας, στα βουνά Ροδόπη, Φαλακρό, Παγγαίο.

Η σημύδα θεωρούνταν ιερό δέντρο των τουρκικών λαών της βόρειας Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, μία αρσενική και μία θηλυκή σημύδα εμφανίστηκαν στην απαρχή του ανθρωπίνου γένους. Για τους Ρώσους η σημύδα ήταν το σύμβολο της άνοιξης. Οι Κέλτες τη θεωρούσαν ως το δέντρο των νεκρών, καθώς όταν πέθαιναν οι άνθρωποι τούς σκέπαζαν με τα φύλλα της, αλλά πρωτίστως την έβλεπαν ως σύμβολο μεταμόρφωσης γιατί φύτρωνε στις υψηλότερες πλαγιές από όλα τα υπόλοιπα φυλλοβόλα δέντρα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του δέντρου ήταν γνωστές εδώ και αιώνες. Η Αγία Χίλντεγκαρντ, το 12 ο αιώνα, ήταν η πρώτη που ανέφερε τη θεραπευτική δράση των ανθέων της σημύδας, ενώ το 1565 ο ιταλός γιατρός Matthiole έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη θεραπευτική αξία του χυμού που μπορεί να εξαχθεί από τον κορμό του δέντρου, στην καταπολέμηση των λίθων στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη και ενάντια στα στοματικά έλκη.

Η γνώση αυτή, διανύοντας τους αιώνες έχει φτάσει μέχρι και τις μέρες μας. Ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τις ευεργετικές επιδράσεις της σημύδας τόσο στην υγεία, όσο και στον καλλωπισμό.

Το βάμμα σημύδας είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς σύμμάχους μας στον αγώνα ενάντια στην κυτταρίτιδα. Όχι μόνο προλαμβάνει εντυπωσιακά τη δημιουργία της όπου υπάρχει προδιάθεση, αλλά, επιπλέον, βελτιώνει ουσιαστικά την υφή του δέρματος στα σημεία που έχει ήδη εκδηλωθεί αυτή, επιτυγχάνοντας παράλληλα λείανση και σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας, ενώ το δέρμα διατηρεί τη φυσική του υγρασία και απαλότητα, μέσα από μια διαδικασία αποβολής των υγρών, τόνωσης του κυκλοφορικού και ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Παράλληλα, βοηθά τον οργανισμό στην αντιμετώπιση των μικρών εσωτερικών φλεγμονών του σώματος, αλλά και του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

Το βάμμα σημύδας έχει όμως σημαντικά οφέλη και στην υγεία συνολικά. Τονώνει αποτελεσματικά το νευρικό, κυκλοφορικό, πεπτικό, ουροποιητικό και απεκκριτικό σύστημα. Η πλούσια σύστασή του φυτού σε φλαβονοειδή, σαπωνίνες και τανίνες βοηθούν την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, την καταπολέμηση της κατακράτησης των υγρών και την απελευθέρωση του οργανισμού από ό,τι επιβλαβές τον επιβαρύνει. Η διουρητική του δράση συμβάλλει στη θεραπεία μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος, στον καθαρισμό των νεφρών, στην αποτροπή του σχηματισμού λίθων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το βάμμα σημύδας είναι, επίσης, χρήσιμο στη μείωση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών, καθώς και του πόνου που συνδέεται με πονοκεφάλους και πονόδοντο, ενώ η αντισπασμωδική του δράση ανακουφίζει το σώμα από κράμπες. Οι στυπτικές του ιδιότητες δυναμώνουν τα ούλα, τα μαλλιά και συσφίγγουν τους μυς, επιτρέποντας μας να δείχνουμε νεότεροι, ενώ η αντισηπτική και αντιμικροβιακή του δράση, το καθιστά άριστη θεραπεία για το έκζεμα, την ψωρίαση και άλλες ασθένειες του δέρματος.
Προσοχή! Οι πληροφορίες που αναφέρονται δεν υποκαθιστούν ιατρική συμβουλή ή γνωμάτευση. Οι αναγραφόμενες ιδιότητες αναφέρονται στα συστατικά του βοτάνου και βασίζονται σε πλείστες βιβλιογραφικές αναφορές Τα βάμματα βοτάνων είναι ιδιαίτερα δραστικά και γι αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους.

Δείτε επίσης

Αρκτοστάφυλος Βάμμα (Bearberry) 50ml Nature & Body Arctostaphylos Uva-Ursi
€ 8,90
Ελιά Βάμμα (Olive) 50ml Nature & Body olea europaea
€ 8,90
Νταμιάνα Βάμμα (Damiana) 50ml Nature & Body turnera diffusa
€ 8,90
Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body Solidago virgaurea
€ 8,90
Αγριμόνιο Βάμμα (Agrimony) 50ml Nature & Body A grimonia eupatoria
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή