Αρκτοστάφυλος Βάμμα (Bearberry) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2457
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Arctostaphylos Uva-Ursi
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Hellas
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

O αρκτοστάφυλλος ή κουμαριά (Arctostaphylos Uva-Ursi) είναι ένας αειθαλής θάμνος με διακλαδιζόμενα, ακανόνιστα στελέχη και καταπράσινα φύλλα, που ενδημεί σε εύκρατες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου. Το φυτό αυτό περιέχει πολύτιμα συστατικά για την υγεία, όπως αρβουτίνη, ουρσολικό οξύ, ταννικό οξύ, αιθέριο έλαιο, ρητίνη, υδροκινόνες (κυρίως αρβουτίνη, μέχρι 17%), ταννίνες (έως 15%), φαινολικές γλυκοσίδες και φλαβονοειδή.

Ιστορικά, το Bearberry υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες θεραπείες για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, τις πέτρες στα νεφρά, καθώς και μια σειρά από άλλες ασθένειες, όπως η βρογχιτιδα, ο σταφυλόκοκκος κ.τ.λ. Υπάρχουν αρχεία από το δέκατο τρίτο αιώνα στην Ουαλία (Οι γιατροί του Myddfai) που αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Συνιστάται για ιατρική χρήση από τον Clusius το 1601 και από τον Gerhard στο Βερολίνο, το 1763. O αρκτοστάφυλλος έχει μια θέση όχι μόνο στη βοτανολογία των τελευταίων αιώνων αλλά και στη σύγχρονη φαρμακοποιία.

Τα φύλλα του φυτού, λόγω των στυπτικών του ιδιοτήτων, χρησιμοποιούνται για τη διάρροια, τη δυσεντερία, τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και γενικότερα του ουροποιητικού συστήματος. Περιέχουν δύο πολύτιμα συστατικά, τις ουσίες αρβουτίνη και μεθυλο-αρβουτίνη, οι οποίες μετασχηματίζονται σε υδροκινόνη στο έντερο. Αφού αυτή η ένωση απορροφηθεί από το έντερο, συνδέεται με άλλες ενώσεις, σχηματίζοντας δύο επιπλέον χημικές ουσίες που προλαμβάνουν και θεραπεύουν τις λοιμώξεις. Κατά τη διάρκεια της έκκρισης της, η αρβουτίνη ασκεί μια αντισηπτική επίδραση στην βλεννογόνο μεμβράνη του ουροποιητικού. Στη Γερμανία, έχει εγκριθεί επίσημα ως αντισηπτικό κατάλληλο για το ουροποιητικό σύστημα.

O αρκτοσταφυλλος είναι ένα ισχυρό τονωτικό για το σώμα, με εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες για το δέρμα. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερo σε προϊόντα φροντίδας, στη σύγχρονη κοσμετολογία. Οι εταιρείες καλλυντικών στρέφονται στη δημιουργία προϊόντων με φυσικά συστατικά για την καταπολέμηση των παθήσεων του δέρματος και προσφέρουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, ειδικά για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες. O αρκτοστάφυλλος βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας τις δερματικές παθήσεις και, επιπλέον, λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιηλιακό.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body Withania Somnifera
€ 14,90
Φραγκάρια Βάμμα (Strawberry) 50ml Nature & Body Fragaria vesca
€ 8,90
Σερενόα-Παλμετο Βάμμα (Saw Palmetto) 50ml Nature & Body serenoa repens
€ 14,90
Κουρκουμάς Βάμμα (Turmeric) 50ml Nature & Body curcuma longa
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή