Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8997
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία uncaria tomentosa
Εταιρεία Nature & Body
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.
Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εγχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βάμμα Uncaria Tomentosa προέρχεται την επεξεργασία του ομώνυμου αυτοφυούς φυτού του Αμαζονίου του Περού, διαδεδομένο σήμερα σε όλο τον Αμαζόνιο των Ανατολικών Άνδεων.
Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το βότανο Uncaria Tomentosa.

Το βότανο περιέχει Φλαβονοειδή και Προκυανιδίνες, Άλφα-υδροξυοξέα, Στεροειδή Τερπένια (Βήτα-σιτοστερόλη, Καμπεστερόλη, Στιγμαστερόλη), παράγωγα Τριτερπενικού οξέος (Ursolic και Quinovic), καθώς και τετρακυκλικά και πεντακυκλικά οξινδολικά αλκαλοειδή, ουσίες που του προσδίδουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ανοσοδιεγερτικές, αντιικέςμ και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Uncaria Tomentosa ή αλλιώς Cat's Claw (Νύχι της γάτας), εξαιτίας των αγκαθιών που υπάρχουν στην επιφάνεια του φυτού που μοιάζουν με “νύχια γάτας”, χρησιμοποιείται κυρίως για την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς έχει ερευνηθεί και πιστοποιηθεί ότι αυξάνει την δράση των λευκών αιμοσφαιρίων στην καταπολέμηση βακτηριδίων και ιών, για την αντιμετώπιση της ρευματοεδούς αρθρίτιδας (έχει προταθεί επίσημα ως θεραπεία της πάθησης) και της οστεοαρθρίτιδας, αλλά και για την ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, αφού φαίνεται ότι προστατεύει από τις περιβαλλοντολογικές τοξίνες και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό διαταραχές, όπως η γαστρίτιδα, η κολίτιδα και η νόσος του Crohn, καθώς συμβάλλει στον καθαρισμό των τοιχωμάτων του εντέρου και στην καλύτερη απορρόφηση των τροφών.

Επιπλέον, θεωρείται χρήσιμο ως αντιμυκητιασικό, κατά των μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και ως ισχυρό απολυμαντικό, επουλωτικό και αιμοστατικό, ιδανικό για βαθιές πληγές που αιμορραγούν. Τέλος, λόγω της σημαντικής αντιοξειδωτικής του δράσης μελετάται η ωφέλειά του και στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, το αλτσχάϊμερ, ο έρπης, καθώς και οι αλλεργίες.

Στον κοσμητολογικό τομέα συμβάλλει στη θεραπεία του εκζέματος και της δερματίτιδας που προκαλούνται από τριβή και αλλεργίες, προσφέρει φρεσκάδα και λάμψη στο φθαρμένο και γερασμένο δέρμα, ενώ είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση της ακμής, καθώς καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, ενθυλακώνει τα οζίδια σμήγματος και σταθεροποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Τέλος, είναι ιδανικό και για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, καθώς εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα τανινών και αντιοξειδωτικών, ουσίες οι οποίες ενισχύουν τον θύλακα της τρίχας και συμβάλλουν στην τέλεια ανάπτυξή τους.
Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Προσοχή! Δεν χορηγείται σε άτομα με αλλεργία σε φυτά της οικογένειας Rubiaceae, σε άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση οργάνου ή σε άτομα που πάσχουν από ερυθηματώδη λύκο.

Δείτε επίσης

Ευφραζία Βάμμα (Eyebright) 50ml Nature & Body Euphrasia Officinalis
€ 11,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Βαλσαμόχορτο Βάμμα (St John's Wort) 50ml Nature & Body hypericum perforatum
€ 11,90
Τσιμιτσιφούγκα Βάμμα (Black Cohosh) 50ml Nature & Body Cimicifuga Racemosa
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή