Ραβενσάρα (Αγαθόφυλλο-Ravensara) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1470
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Madagascar
Βάρος 10 ml
Ονομασία ravensara aromatica
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901647
Η Ραβενσάρα (Ravensara) επιστημονική ονομασία Ravensara Aromatica, ή Μαδαγασκάρη hovozo (αρωματικό δέντρο της Μαδαγασκάρης), είναι δέντρο της οικογένειας Lauraceae, εγγενές σε Ιαπωνία, Ταϊβάν, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιο και Ρεϋνιόν το οποίο φθάνει σε ύψος 20 μέτρων, με πολλές ρίζες στη βάση, κοκκινωπό φλοιό έντονα αρωματικό, απλά ελλειπτικά φύλλα, με πράσινη την επάνω επιφάνεια και μικρά πράσινα λουλούδια.

Το αιθέριο έλαιο της Ραβενσάρα προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού και είναι συνήθως ημιδιαφανές με γλυκιά, γήινη οσμή γλυκάνισου και μέντας. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα: λιμονένιο, σαβινένιο, μυρκένιο, λιναλοόλη και 1,8 κινεόλη., ουσίες με σημαντικές αντιβακτηριακές, αντι-ιικές, αποχρεμπτικές, ανοσοδιεγερτικές, νευροτονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο της Ραβενσάρα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, αλλά και πιο σοβαρών παθήσεων, όπως κοκίτη ή φυματίωση, ενώ επίσης, συνιστάται και ως ένα πολύ καλό αντιβιοτικό κατά της γρίπης.

Παράλληλα είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων, όπως ο έρπις, ο έρπις ζωστήρα, η λοιμώδης μονοπυρήνωση και η ηπατίτιδα, ενώ θεωρείται και εξαιρετικό τονωτικό, καθώς αναζωογονεί τον οργανισμό από τη σωματική και τη νευρική κόπωση, καθησυχάζει το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ ανακουφίζει και από την κατάθλιψη. Τέλος, λόγω της μυοχαλαρωτικής και αναλγητικής του δράσης, καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, ενώ ανακουφίζει σημαντικά από μυαλγίες, κράμπες και πόνους της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Το αιθέριο έλαιο της Ραβενσαρα συνδυάζεται πολύ καλά με: Γαρίφαλο, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Δενδρολίβανο, Καζεπούτ, Λεμονόχορτο.

Προσοχή! Δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Προσοχή! Δεν πρέπει να το συγχέετε με το αιθέριο έλαιο Ραβιντσάρα, το οποίο είναι ένα εντελώς ξεχωριστό αιθέριο έλαιο με διαφορετικές χημικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα 5ml Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90   € 14,90
Γεράνι Ρόδο (Rose Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium rosa
€ 12,90
Λεβάντα Οργανική Π.Ο.Π (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 9,90
Frisk Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή