Τζίντζερ (Ginger) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1359
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση India
Βάρος 10 ml
Ονομασία zingiber officinale
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900558
Το Τζίντζερ ή Πιπερόριζα (Ginger), επιστημονική ονομασία Zingiber Officinalis, είναι ένα αειθαλές φυτό, με καταγωγή από την Ασία. Η θεραπευτική του δράση είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Στην αρχαία κινεζική ιατρική το συναντάμε σε κείμενα άνω των 2.000 ετών, ενώ και οι Ρωμαίοι γνώριζαν και εκτιμούσαν τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του Τζίντζερ προκύπτει από απόσταξη ατμού των ριζών του φυτού και έχει ένα υποκίτρινο έως πρασινωπό χρώμα και ζεστό πικάντικο, ξυλώδες άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα Σεσκιτερπένια: τζιντζιμπερένιο, γ-μπισαμπολένιο και α-κουρκουμένιο, ουσίες με αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, τονωτική και αφροδισιακή δράση.

Το αιθέριο έλαιο του Τζίντζερ συμβάλλει σημαντικά στη θεραπεία φλεγμονών και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Χρησιμοποιήστε το σε εισπνοές ατμού, για να καταπολεμήσετε την καταρροή, τον βήχα, τον πονόλαιμο, καθώς και σε περιπτώσεις απώλειας της φωνής. Λόγω της θερμαντικής και αναλγητικής του δράσης, είναι εξαιρετικό σε λάδια μασάζ, για την ανακούφιση των καταπονημένων μυών, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για πόνους αρθρίτιδας, ρευματισμών και διαστρεμμάτων. Επιπλέον, είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της ναυτίας και του εμετού, και καθώς δεν προκαλεί παρενέργειες στο έμβρυο ή στην μητέρα, συνιστάται ιδιαίτερα για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Επίσης, βοηθά στην πρόληψη της ναυτίας για όσους ταξιδεύουν, ενώ θεωρείται πολύ καλό συμπλήρωμα και κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας για την θεραπεία του καρκίνου. Η αφροδισιακή του δράση δημιουργεί ατμόσφαιρα αισθησιασμού, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πολύ σε μίξεις ερωτικού και χαλαρωτικού μασάζ, καθώς εξουδετερώνει τη ψυχρότητα, την αδιαφορία και την ανικανότητα, ενώ παράλληλα, έχει την ικανότητα να επιδρά θεραπευτικά και αποτοξινωτικά στην επιδερμίδα αναζωογονώντας και συσφίγγοντάς την. Λόγω της τονωτικής του επίδρασης στην κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του στην τόνωση και ενδυνάμωση των μαλλιών. Τέλος, διεγείρει τη νοητική δραστηριότητα και ενισχύει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση.

Το αιθέριο έλαιο του Τζίντζερ συνδυάζεται πολύ καλά με: Σανταλόξυλο, Βέτιβερ, Πατσουλί, Λιβάνι, Κέδρο, Κορίανδρο, Τριαντάφυλλο, Νερολί, Πορτοκάλι.
Μη τοξικό, αλλά θέλει προσοχή αν χρησιμοποιείται από άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Αν σας αρέσουν το Τζιντζερ και οι ιδιότητες του, τότε αξίζει να δείτε και το καταπληκτικό σαπούνι με Τζιντζερ και Γαρυφαλλο.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 15,60
Λεβάντα Οργανική Π.Ο.Π (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 9,90
Κανέλα Φύλλο (Cinnamon) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 4,90
Καρότο (Carrot Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body daucus carota
€ 11,90
Γεράνι Ρόδο (Rose Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium rosa
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή