Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα 5ml Terpenic Labs

€ 19,90 € 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5314
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία solidago canadensis
Βάρος 5 ml
Barcode 8436553161073
Το Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα(Goldenrod), επιστημονική ονομασία, Solidago virgauria είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των Συνθέτων, ιθαγενές στην Ευρώπη, την Αμερική και τη βορειοδυτική Ασία, με όρθιο βλαστό, ύψους 0,40-1 μ., λείο ή ελαφρώς χνουδωτό, με φύλλα ελλειψοειδή και άνθη κίτρινα. Η ικανότητα του φυτού να διασταυρώνεται έχει δημιουργήσει μόνο στην Β. Αμερική περισσότερες από 130 ποικιλίες, η πιο διαδεδομένη εκ των οποίων, η ποικιλία Solidago Canadensis, χρησιμοποιούνταν από τους ιθαγενείς, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της, ως επουλωτικό για τον ερεθισμένο λαιμό, αλλά και ως αντίδοτο στα κεντρίσματα των μελισσών.

Το αιθέριο έλαιο Goldenrod λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθοφόρων υπέργειων τμημάτων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, πικάντικο, ελαφρά βαλσαμικό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα σεσκιτερπένια και πιο συγκεκριμένα η γερμακρένη Δ (germacreno-D), ουσία με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, διουρητικές, ηπατοδιεγερτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Ο βοτανολόγος Matthiolus ήταν ο πρώτος, ο οποίος επισήμανε τη διουρητική δράση του φυτού και ανέφερε τη θετική συμβολή του βοτάνου στην ομαλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης και την αντιμετώπιση της νεφρολιθίασης.

To αιθέριο έλαιο Goldenrod της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική δράση. Οι διουρητικές του ιδιότητες έχουν τα τελευταία χρόνια αποδειχθεί από πλήθος ερευνών. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η ικανότητά του να ευνοεί την απώλεια νερού από το σώμα χωρίς να διαταράσσει τους ηλεκτρολύτες, όπως κάνουν τα διουρητικά, το καθιστά εξαιρετικό και για τη θεραπεία μολύνσεων και φλεγμονών του ουροποιητικού, αλλά και για την ανακούφιση από τους πόνους στην πλάτη που συνοδεύουν τις ασθένειες αυτές. Επίσης, λόγω της αντιμυκητιακής του ιδιότητας είναι εξαιρετικά δραστικά σε προβλήματα άφθων ή στοματίτιδας, καθώς και στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως λαρυγγίτιδα ή φαρυγγίτιδα, αλλά και στη θεραπεία της χρόνιας καταρροής, της γρίπη και του επίμονου βήχα. Παράλληλα συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας και στην αύξηση της λίμπιντο.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, καθώς και αν έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Δείτε επίσης

Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 4,40   € 3,00
Ραβενσάρα (Ravensara) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ravensara aromatica
€ 49,90   € 39,60
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Μελισσόχορτο 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Life secrets natural mixture
€ 9,90
Μαϊντανός 5ml Πόσιμο Terpenic Labs petroselinum crispum
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή